FőoldalRendszerintegrátorA Schneider Electric a DCIM piac vezető megoldásszállítója
2013. augusztus 08., csütörtök ::

A Schneider Electric a DCIM piac vezető megoldásszállítója

A Schneider Electricet az IDC MarketScape kutatásában sorozatban másodszor sorolta az adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) megoldások elsőszámú szállítói közé. A világ vezető információ technológiai elemző cége azokat a vállalatokat rangsorolta, amelyek az elkövetkező években is várhatóan meghatározó szerepet töltenek majd be a DCIM piacon. Az iparágat nemzetközi vonatkozásban vizsgáló jelentés részletes áttekintést nyújt a DCIM piac helyzetéről és környezetéről, egymással összehasonlítva a versenytársak megoldásait

Az IDC piaci felmérése átfogóan mutatja be azokat a törekvéseket, amelyek a DCIM pontos meghatározását célozzák, hiszen a piac folyamatos fejlődésével számos gyártó mutat erőteljes növekedést, és igyekszik saját termékét teljes körű megoldásként definiálni. A DCIM vásárlást megelőző döntéshozatal során fontos szempont a szállító globális jelenléte, a jelentős iparági tapasztalat és az erős pénzügyi háttér, mely kritériumoknak a Schneider Electric minden tekintetben megfelel.

A vállalat piacvezető DCIM megoldása, a StruxureWare for Data Centers, egy integrált menedzsment szoftvercsomag, amely különböző szakterületek támogatásán keresztül segíti az adatközpontok menedzselését. A rendszer döntéshozatali támogatást nyújt nem csak az IT, de az épületüzemeltetés és a felsővezetés számára is, hogy megtalálják a kényes egyensúlyt a rendelkezésre állás és a hatékonyság között az adatközpont teljes élettartama alatt.

A 2013 áprilisában bevezetett StruxureWare for Data Centers 2.0 verziója egy nyitott, moduláris és skálázható integrált szoftvercsalád, amely áttöri a jellemzően elszigetelten kezelt rendszerek közötti információs korlátokat. Ezek a korlátok általában megakadályozzák az IT és a kiszolgáló infrastruktúra üzemeltetésének holisztikus megközelítését, valamint az adatközponti szolgáltatás üzleti célokhoz hangolását. A 2.0 verziót kiegészítő frissítések magukban foglalják az épületüzemeltetést támogató továbbfejlesztett felügyeleti alkalmazás új, speciális funkcióit és integrációs lehetőségeit, továbbá a Power Capping támogatását, amellyel szerver szinten kontrollálható az energiafogyasztás és javítható az IT-menedzsment. Ezen felül az új StruxureWare Portal testreszabható felületeken keresztül nyújt átfogó rálátást az adatközpont és az üzlet kulcsfontosságú teljesítménymutatóira (KPI), segítve a különböző vállalati területek vezetőinek munkáját és döntéshozatalát.

„Az IDC eredményei alátámasztják a StruxureWare for Data Centers megoldásunk stratégiájának és irányvonalának helyességét. A szoftverplatform elsősorban a kapacitásproblémák megoldásában segíti ügyfeleinket, ám az IT és az épületmenedzsment közötti szakadék áthidalásának további támogatásáért újabb fejlesztéseknek vetjük alá az architektúrát" – mondta Soeren Brogaard Jensen, a Schneider Electric szoftver megoldásokért felelős alelnöke.

A Schneider Electric honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény