FőoldalRendszerintegrátorVilágelső a Schneider Electric központja
2013. március 07., csütörtök ::

Világelső a Schneider Electric központja

A Schneider Electric Párizs mellett található, HIVE nevű központja a tavalyi ISO 50001 tanúsítvány után a világon elsőként megkapta a BREEAM In-Use kiváló (hatcsillagos) minősítést. A BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) nemzetközi szinten az épületek környezetvédelmi értékelésére szolgáló elsőszámú módszertan. A vállalat HIVE központja igazolja, hogy aktív energiahatékonysági megoldásainak alkalmazása, többek között a pontos adatelemzés, a napi rendszerességű energiafelügyelet és az alkalmazottak képzése jelentős, közel 50%-os csökkenést eredményezett az energiafogyasztásban (150 kWh/m2 -ről 78 kWh/m2-re), továbbá hatékonyabbá tette a víz- és a hulladékkezelést azáltal, hogy a hulladék és az energia 100%-át újrahasznosítják, illetve visszanyerik

A BRE Global független tanúsító szervezet 2009-ben fejlesztette ki a BREEAM In-Use szabványt (BES 5058 jelű környezetvédelmi és fenntarthatósági szabvány). Ez az értékelési és tanúsítási rendszer az épületek tulajdonosainak, létesítménykezelőknek, befektetéskezelőknek és bérlőknek nyújt segítséget a környezeti hatások felmérésében és csökkentésében, valamint a meglévő nem lakóépületek teljesítményének költséghatékony és kockázatmentes növelésében. A BREEAM In-Use pontokkal, vagy más néven kreditekkel értékel, és szigorú követelmények szerint csoportosítja a környezeti hatásokat, melynek végeredménye a megfelelőtől (egycsillagos) a kiválóig (hatcsillagos) terjedő minősítés.

A szempontrendszer többek között a következő környezeti kategóriákat értékeli:

  • Energiafelhasználás
  • Vízkezelés
  • Anyaghasználat
  • Környezetszennyezés
  • Földhasználat és ökológia
  • Egészségre és jó közérzetre gyakorolt hatás
  • Hulladékkezelés
  • Közlekedés
  • Felügyelet

"Büszkék vagyunk arra, hogy elsőként kaptunk "kiváló" BREEAM In-Use International minősítést, különösen azért, mert úgy véljük, ez az egyik legátfogóbb tanúsítási rendszer az épületek környezeti hatásainak felmérésére. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a HIVE központot mint épületet zászlóshajónkká tegyük, valamint innovatív megoldásaink tesztelésére szolgáló élő laboratóriummá alakítsuk. Újító szellemű elgondolásainkkal az aktív energiahatékonyság területére koncentrálunk, megmutatva, hogy a meglévő épületekben óriási megtakarítások érhetők el a digitalizálás, valamint a modern létesítményfelügyelet és -irányítás révén" - mondta Bertrand Guarinos, a Schneider Electric központjának környezetvédelmi és energiafelügyeleti igazgatója.

"A BRE büszke arra, hogy megszületett az első hatcsillagos értékelés a BREEAM In-Use tanúsítási rendszerben, és bízunk benne, hogy a Schneider Electric teljesítménye további vállalatokat ösztönöz majd a "kiváló" minősítés megszerzésére. A BREEAM In-Use példaként mutatta be a HIVE központot, amely magasra tette a mércét az épületek teljesítménye terén" - nyilatkozta a BRE csapata.

A BREEAM minősítésről:
A rendszer 1990-es indulása óta több mint 200 000 épület kapott hivatalos BREEAM-minősítést, és több mint egymilliót regisztráltak értékelésre. A szabvány valamennyi létesítménytípusra érvényes, beleértve az iskolákat, egészségügyi intézményeket, irodákat és ipari épületeket is. Az értékelési szempontrendszer lehetővé teszi, hogy a kezdetben gyengébb minősítésűek évről évre javíthassanak teljesítményükön. Azok a létesítmények pedig, amelyek első alkalommal jó értékelést kapnak, folyamatos fejlesztésekkel megőrizhetik azt. A szabvány emellett belső felülvizsgálati folyamatok segítségével biztosít optimális eredményeket az épületmenedzsment terén.

A Schneider Electric honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény