FőoldalRendszerintegrátorÚj Agilent FieldFox analizátorok a K+F-ben
2012. október 09., kedd ::

Új Agilent FieldFox analizátorok a K+F-ben

Az Agilent hordozható, mikrohullámú analizátor termékcsaládja, a FieldFox nem csupán terepi, hanem K+F-célzatú mérésekre is alkalmas. Az Agilent az elmúlt néhány hónapban célzott vevőlátogatásokat folytatott a FieldFox népszerűsítésére, amelyek során ez a feltétel egyértelmű bizonyítást nyert, hiszen a fejlesztőlaborokban dolgozó mérnökök számára rendkívül hasznos, mobil eszköznek bizonyult. Ennek okát az alábbiakban, 10 pontba szedve ismertetjük

Komplex mérőműszer - tíz az egyben
A kábel- és antennatesztelésre (CAT), vektor-hálózatanalízisre (VNA) és spektrumanalízisre is alkalmas FieldFox tudása már önmagában is több, mint meggyőző, ám nem merül ki ennyiben, hisz különféle opciókkal kiegészítve akár tíz műszer funkcionalitása elérhető a készüléken. Az N991xA-sorozatú, kombinált FieldFox analizátorok tudása a kábel- és antennatesztelőn, vektor-hálózatanalizátoron, valamint spektrum­analizátoron felül kiegészíthető teljesítménymérővel, független jelforrással, szabályozható DC-tápegységgel/áramerősség-mérővel, interferenciaanalizátorral, GPS vevővel, frekvenciaszámlálóval, valamint vektor-voltmérővel is. A kombinált FieldFox analizátorok nagy előnye, hogy nem szükséges már rögtön a beszerzés pillanatában eldönteni, hogy mely opciókat kívánjuk megvásárolni, hiszen az alapkiépítésben kábel- és antennatesztelésre képes műszer a későbbiekben bármikor kiegészíthető a felsorolt méréstechnikai funkciókkal, egy egyszerű szoftverlicenc-telepítéssel - hardvercserére vagy -frissítésre egyik esetben sincs szükség.

Akár asztali műszerek helyett is - az asztali műszerekkel összemérhető mérési funkciók és pontosság
Az Agilent az asztali műszerekben már kamatoztatott méréstechnikai megoldásokat emelte át a FieldFoxba. A CAT és VNA mérési módoknál például ugyanaz a kalibrációs rutin működik, mint a csúcskategóriás PNA-X hálózatanalizátoroknál, de a többi mérési funkcióról (pl. spektrumanalizátor, jelgenerátor, teljesítménymérő, DC-tápegység stb.) is elmondható, hogy hasonlóképp történt az asztali csúcskészülékek tudásának átemelése. A végeredmény egy bemelegedési idő nélküli, asztali csúcskészülékekkel összemérhető mérési pontosság és funkcionalitás.

Kényelem és egyszerűség - gyors, pontos, megismételhető mérések
A FieldFox műszereknek nincs szüksége bemelegedési időre, az első mérések azonnal, nagy pontossággal elvégezhetők. A műszer által támogatott CalReady-funkció lehetővé teszi, hogy az Agilent által gyárilag, több üzemi hőmérsékletre letárolt kalibrációs értékek alapján már rögtön a műszer bekapcsolását követően pontos mérési eredményeket kapjunk. Továbbá, a FieldFox kalibrációja és tudása kiterjed arra is, hogy külső kalibrációs kitek használata nélkül is pontos S11, S22, egyportos kábelveszteségi, valamint DTF1-méréseket végezzünk. A FieldFox InstAlign nevű funkciója a spekt­rumanalizátornál, a külső körülmények változásának függvényében automatikusan végez belső amplitúdóillesztést, amely kiemelkedő, ±0,5 dB amplitúdópontosságot jelent a spektrumanalízis és a teljesítménymérés során.

Mobilitás - az "odaviszem"-műszer
Jóllehet a hálózati elektromos áram minden munkaasztalon elérhető egy korszerűen felszerelt K+F-laboratóriumban, azonban a kompakt méretek és az akkumulátoros üzemeltetés lehetősége olyan előnyöket kínál, amelyek nem szorulnak magyarázatra. Összetett problémák megoldásánál gyakorta van igény bizonyos mérések azonnali elvégzésére, amelyek fontos támpontot nyújthatnak a továbblépéshez. A kiváló specifikációval rendelkező, komfortosan hordozható FieldFox tökéletesen megfelel erre a célra, és válik ezek okán a K+F csapaton belül nélkülözhetetlen munkaeszközzé. A FieldFox ergonómiáját a sok, egy gombnyomásra elvégezhető mérés lehetősége, valamint a soknyelvű felhasználói interfész is tovább erősíti. A FieldFox analizátorok kompakt mérete helytakarékos tárolást és mérést tesz lehetővé.

DC-től a mikrohullámig - széles frekvenciatartomány minden mérési módban
Az új FieldFox mérőműszereknél a támogatott frekvenciatartomány akár DC ... 26,5 GHz is lehet. A FieldFox vektor-hálózatanalizátora egyben az Agilent legszélesebb frekvenciatartományú hordozható megoldása a 30 kHz ... 26,5 GHz specifikációjával. A spektrumanalizátornál az alap-frekvenciatartomány a 100 kHz ... 26,5 GHz intervallum, amely egészen 5 kHz-ig használható. A műszer előerősítője és tracking generátora2 a teljes frekvenciaspektrumot lefedi, a teljesítménymérés pedig a külső, USB-interfészen csatlakoztatott szenzor specifikációjáig történhet, amely lehet 26,5 GHz feletti is, amennyiben a teljesítménymérő szenzor azt támogatja. A beépített teljesítménymérő opcióval rendelkező FieldFox igen nagy pontossággal képes csatornateljesítményt mérni a 100 kHz ... 26,5 GHz sávban, és a spektrumanalizátorhoz hasonlóan 5 kHz-ig használható.

"Oszd meg, és uralkodj!" - közös munka egyszerűen, költséghatékonyan
A nagy teljesítményű asztali műszerek relatív magas ára miatt sok fejlesztőlabornál az a bevált gyakorlat, hogy sok mérnök osztozik kevés, esetleg egyetlen műszeren, és így műszerhasználati időrend felállítására kényszerülnek. A FieldFox mikrohullámú analizátorok ár/érték aránya olyan kiváló, hogy vállalati részlegenként akár több műszer beszerzését is lehetővé teszik ugyanakkora költségkeretből. Ez végeredményben a műszerek nagyobb rendelkezésre állását és produktívabb alkalmazotti állományt biztosít.

Jó ár/érték arány - kisebb K+F-büdzsé esetére is
Próbáljuk elképzelni egy 26,5 GHz-es spektrumanalizátor, hálózatanalizátor, jelgenerátor, teljesítménymérő, vektor-voltmérő, frekvenciaszámláló és egy GPS vevő darabonkénti árát, majd gondoljunk bele, hogy mindezen funkcionalitás tekintélyes részhalmaza elfér egyetlen, igen kedvező árfekvésű, akkumulátoros, 3 kg tömegű, hordozató műszerben is, amely mindezek tetejében időtálló és masszív felépítésű is! Ez a FieldFox, amely a rutinjellegű, karbantartási feladatoktól kezdve a komplex hibakeresési feladatokig, minden méréstechnikai funkciójával készen áll a bevetésre, legyen szó akár terepi, akár laboratóriumi környezetről.

Terepi munkán az iparban, katonaságban és laboratóriumi asztalon a FieldFox

Univerzális megoldás - új mérce a hordozható mérőműszerek kategóriájában
A FieldFox analizátorok funkcionalitása és pontossága magasan kiemelkedik az általános hordozható műszerek közül, hiszen használható kapuzott, időtartomány-beli mérőként (pl. DTF-mérések), független jelforrásként, szabályozható DC-tápegységként, 5 vagy 25 MHz-es KF-sávszélességű, dedikált KF-kimenetű spektrumanalizátorként is. A spektrumanalizátor rögzítés/visszajátszás funkciót eredetileg interferenciaelemzésre találták ki, azonban a fejlesztőmérnökök előszeretettel használják a jelkarakterisztikák rögzítésére, későbbi megtekintés és/vagy a kollégákkal történő megosztás céljából is.

Tartós használatra tervezve - hároméves standard garancia
A FieldFox rendkívül robusztus felépítésű, gumírozott borítású, hosszú távon is tartós műszer, amelyre három év garanciát vállal az Agilent Technologies. A műszer fejlesztésénél fontos szempont volt a szigorú környezeti tesztelés, amely kiterjedt elektrosztatikus kisülési (ESD), hőmérsékleti, páratartalmi, rázkódási, valamint ütődési tesztekre, és kielégíti a szigorú MIL-PRF-28800F Class 2, valamint MIL-STD-810G katonai szabványok előírásait is. A téglatest formájú műszer mind a hat oldalán és valamennyi sarkán végeztek betonfelületre leejtéses tesztet is, amelyet természetesen sikeresen kiállnak a műszerek. A körültekintő mechanikai és elektromostervezés következtében az Agilent magabiztosan vállalja a hároméves alapgaranciát a cseppálló, pormentes FieldFox analizátorokra.

"Nekem is kell egy" - bárhová, bármely RF-mérési feladatra
"Nagyon tetszik, én is jó hasznát venném itt egynek!" - talán hihetetlenül hangzik, mégis ez a legáltalánosabb reakció azoktól a fejlesztőmérnököktől, akiknek megfordul a kezei között a FieldFox. Az Agilent saját, legfejlettebb méréstechnikai megoldásait kamatoztató FieldFox páratlan teljesítménye mellé alacsony energiafogyasztás és széles, -10 ... +55 °C működésihőmérséklet-tartomány is kapcsolódik. A FieldFox az első pillanattól a csoportok kedvence lesz.

1. Distance To Fault: olyan frekvenciatartománybeli, reflexióalapú távvezetékvagy antennamérés, amelynek során megállapítják, hogy az átviteli vonal melyik pontján található a hiba
2. A spektrumanalizátorok közkedvelt kiegészítője, amely rádiófrekvenciás jelet állít elő ugyanazon a frekvencián, melyen a spektrum­analizátor éppen mér. Hasznos eszköze passzív és aktív RF áramkörök (pl. szűrők, erősítők stb.) átvitelméréséhez külső jelforrás használata nélkül

A Medexpert honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény