FőoldalRendszerintegrátorInterferencia- és iránymérő készülék impulzus-jel helymeghatározással
2012. augusztus 24., péntek ::

Interferencia- és iránymérő készülék impulzus-jel helymeghatározással

A Narda további funkciókkal is felszerelte az IDA-3106 típusú interferencia- és iránymérő készülékét, hogy még gyorsabban és biztonságosabban lokalizálhatók legyenek az interferencia jelek és az ismeretlen jelforrások. A vízszintes szkennerrel végzett irányérzékeléssel egyaránt lokalizálhatók az impulzus-jelek és a szórványosan fellépő egyéb jelek - ez egy olyan funkció, amely a világon elsőként valósul meg egy kézi készüléken. Egy spektogram kép mutatja a színkép változásának időbeli folyamatát. Egy delta-spektrumképen első ránézésre felismerhetővé válnak az eltérések a referenciagörbétől

Az ismeretlen források vízszintes szkennerrel történő lokalizálásához az IDA-3106 készülék most egy speciális Max-hold algoritmust kínál. Ennek segítségével a készülék az impulzusos jelekről és a ciklikusan vagy szórványosan fellépő jelekről is polárgörbét készít, valamint meg tudja határozni olyan jelek irányát is, melyek helymeghatározása eddig nehézségekbe ütközött, ilyenek például a radarkészülékek vagy a csak rövid ideig használt rádiós adó-vevő berendezések.
A spektogram elkészítéséhez az IDA-3106 akár 400 tömörített különálló jel spektrumát is regisztrálja, és a képen színekben látható a jelerősség, ami felvilágosítást adhat az adott jel típusáról. Például egymástól megkülönböztethetővé válnak az ipari vezérlőművek ciklikus jeleikkel, a vezeték nélküli kommunikációs szolgáltatóknál használt frekvenciaugrás eljárások, az állandó adóállomások és a szórványos emisszióforrások.
Új funkció, hogy az egyes színképek elmenthetők refeneciagörbeként, valamint az aktuális színkép különbségeinek vagy egy "delta spektrum"-nak megjelenítése.
Így a normális állapottól való eltérések azonnal felismerhetővé válnak, pl. a kommunikációs rendszerben megjelent új források vagy az ipartelepek területén fellépő szokatlan körülmények.
A készülék kijelzője kültéri használatra készült, és most már át is kapcsolható a nappali fényviszonyokhoz alkalmas normál világításról esti világításra az optimális láthatóság érdekében.

Az IDA-3106 alapvető adatai
Az IDA-3106 interferencia- és iránymérő készüléket az elektromágneses jelforrások azonosítására és helymeghatározására fejlesztették ki. A kommunikációs és biztonsági szolgáltatások területén egyaránt alkalmazható. A kommunikációs szférán belül a saját vagy idegen zavarjelek felkutatására és zavarforrás felszámolására szolgál, a biztonsági szolgáltatások területén pedig a készülékkel felkutathatók az ismeretlen források, és azonosíthatók a potenciális veszélyek. Emellett az IDA egy vízszintes szkenner segítségével önállóan meghatározza a forrás irányát, és egy polárgörbén láthatóvá teszi az irányszöget. Több iránymérési eredmény alapján az IDA automatikusan kiszámítja és megmutatja a zavarforrás helyét. A szabadon rendelkezésre álló elektronikus térképek alapján tetszőlegesen létrehozhatók olyan térképrészletek, amelyen a forrás például utca mélységig pontosan lokalizálható - hasonlóan a navigációs rendszerehez. A zavarforrás helymeghatározásának alapjául egy GPS vevő szolgál a mérőkészülékben, és egy elektronikus iránytű az antennamarkolatban az irány, az eleváció és a polarizáció meghatározásához. A különböző frekvenciatartományokhoz optimalizált antennák állnak rendelkezésre, melyeket vagy vízszintesen, vagy függőlegesen lehet csatlakoztatni az ergonomikusan kialakított kézi markolathoz.
Kézi eszközként terepen való használatra az IDA-3106 alapkészülék súlya akkuval együtt három kilogramm, a kézi markolat és az antenna súlya kevesebb, mint egy kilogramm - köszönhetően annak, hogy az áramellátás az alapkészülékről történik. Akkumulátorcsere a működés megszakítása nélkül is lehetséges.

A Narda honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény