FőoldalRendszerintegrátorNarda szelektív sugárzásmérő: már LTE opcióval is
2012. május 29., kedd ::

Narda szelektív sugárzásmérő: már LTE opcióval is

A Narda Safety Test Solutions cég LTE opcióval is felszerelte az SRM-3006 típusú frekvenciaszelektív térerősségmérő műszerét. A mérőműszer az LTE antennák körüli elektromágneses teret teljes egészében és automatikusan -a cellák és azok antennái szerinti lebontásbanfelméri és kiértékeli. Egyúttal a készülék azt is ki tudja számolni, hogy mekkora lenne a terhelés az adási teljesítmény teljes kihasználása esetén

A jövőbeni személybiztonsági és a környezetvédelmi előírások nemcsak a pillanatnyi mágneses tér expozíció mérését követelik meg az antenna telephelyén, hanem az egyes antennák részarányának külön mérését is, valamint az expozíció kiszámítását maximális terhelési foknál. Ezt a lehetőséget nyújtja az SRM-3006 most az új LTE opcióval.
Az LTE specifikus információkat az SRM-3006 szelektív sugárzásmérő a vezérlőcsatornákból és információs csatornákból demodulációval nyeri. Az elsődleges és másodlagos szinkronizációs jelből (PSS, SSS) a készülék automatikusan extrahálja a rádió cella azonosítóját; a referencia jelből (RS) pedig azonosítja az adóantennát. A vett jeleket párhuzamosan és részletesen az összes szinten mutatja a készülék, egészen az egyes antennákra lebontva. A beállítható extrapolációs tényezők lehetővé teszik a mágneses tér expozíció kiszámítását az adó maximális kihasználtságánál.
Az SRM-3006 mint spektrumanalizátor teljes egészében átfogja az összes LTE sávszélességet 1,4 MHz és 20 MHz tartomány között, illetve szétválogatja az egyes frekvenciacsatornákat lefelé egészen 15 kHz értékig. "Scope" üzemmódban a készülék hiánytalanul mutatja a jelszint időbeli folyamatát, így például meg lehet találni azokat a PSS és SSS szinkronizációs jelszinteket is, melyek csak ritkán fordulnak elő. Az SRM-3006 automatikusan elmenti a csúcsértékeket Level Meter üzemmódban.

AZ SRM-3006 automatikusan kiértékeli a mágneses tér expozíciót az elfogadott személybiztonsági szabványok előírásainak megfelelően. Ezért elsősorban a mobil szolgáltatóknál és a határértékek betartásáért felelős felügyeleti szerveknél kerül alkalmazásra a készülék. A sokoldalú vizsgálati lehetőségekből fakadóan alkalmas a jelintegritás ellenőrzéséhez és hibakereséshez is.
Az LTE opció azonnal szállítható. Régebbi készülékek is felszerelhetők vele.

Alapvető információk az SRM-3006 készülékhez
A Narda Safety Test Solutions cég SRM-3006 szelektív sugárzásmérője speciálisan elektromágneses téren belüli környezetvédelmi és biztonsági mérésekhez lett kifejlesztve. Az izotróp mérőantennáival a készülék lefedi a teljes frekvenciatartományt 9 kHz és 6 GHz között. Az alkalmazási terület így kiterjed kezdve a biztonsági ellenőrzésekkel a hosszúhullámú adók közelében, a rádió- és televíziós adók mérésén át egészen az expozíciómérésig a legújabb generációs mobil kommunikációs szolgáltatásokig.

A Narda STS honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény