FőoldalRendszerintegrátor18 GHz-es EMI vizsgáló vevőkészülék
2012. február 09., csütörtök ::

18 GHz-es EMI vizsgáló vevőkészülék

A Narda Safety Test Solutions S.r.l. (Olaszország) bemutatta új PMM 9180 típusú elektromágneses interferencia (EMI) vizsgálatára szolgáló vevőegységét, mellyel a közkedvelt PMM 9010 elektromágneses interferencia (EMI) vizsgálatára szolgáló digitális vevőkészülékének frekvenciatartományát 18 GHz értékre növelte, és ezáltal lehetővé teszi a CISPR és MIL-STD szabványoknak megfelelő EMC-emisszió (elektromágneses összeférhetőség) méréseket

A Narda PMM 9010 típusú elektromos interferencia (EMI) vizsgálatára szolgáló digitális vevőkészülékének legkiválóbb tulajdonsága a moduláris felépítés, melynek segítségével a központi egység (10 Hz - 30 MHz) frekvenciatartománya egy külső modul csatlakoztatásával probléma nélkül 3 GHz (PMM 9030), 6 GHz (PMM 9060), illetve a legújabb PMM 9180 modellel már 18 GHz frekvenciára is kiterjeszthető.
Az összes fenti modul esetében egy valódi elektromágneses interferencia (EMI) vizsgálatára szolgáló vevőkészülékről van szó, melyek megfelelnek a legújabb CISPR és MIL-STD szabványokban felállított követelményeknek. Csekély méretüknek és kis súlyuknak köszönhetően ezek a modulok egyszerűen alkalmazhatóak árnyékolt, reflexiómentes helyiségekben, közvetlenül a mérőantennára csatlakoztatva. A modul a PMM 9010 központi egységgel egy nagysebességű optikai vezetéken keresztül (High Speed Link) van összekötve. A tölthető és könnyen cserélhető lítiumion-akkumulátor négy órányi folyamatos működést tesz lehetővé.
Ez az egyedülálló megoldás a legmodernebb Narda fejlesztések eredménye a nagyfrekvenciás technika területén kis térfogatban és digitális kivitelben. A PMM rendszer legnagyobb előnye abban rejlik, hogy a nagyfrekvenciás koaxiális kábelt üvegszálas kábelre cseréli:

  • a koaxiális kábel és csatlakozók okozta jelveszteség kiküszöbölése,
  • a vevőkészülék dinamikatartományának növelése drága előerősítők nélkül,
  • a mérési bizonytalanságok csökkentése: a kábelek és csatlakozók okozta negatív hatások (vesztesség, diszkrepancia, elöregedés) kiküszöbölése,
  • az esetlegesen a koaxiális kábelek által felvett zavarok kiküszöbölése,
  • a koaxiális kábel által okozott esetleges nem kívánt sugárzás megszűnése,
  • nincs szükség a koaxiális kábelek munkaigényes kalibrálására,
  • a koaxiális kábelekkel összehasonlítva a rendkívül flexibilis fényvezetők egyszerűen beszerelhetők (akár ugyanabban a kábelcsatornában is elhelyezhetők, ahol a villamos kábelek is futnak), és nagyobb hatótávolságot tesznek lehetővé (akár 100 m). Emellett az üvegszálas technika alkalmazása lényegesen kényelmesebb.

A PMM Emission Suite szoftver a vevőkészülék normál tartozékát képezi. A szoftver biztosítja a mérések, valamint az antennaállvány és a forgóasztal vezérlésének komplett felügyeletét.

A Narda honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény