FőoldalRendszerintegrátorA4 vs. A3 multifunkciós készülékek: a nagyobb nem mindig az okosabb
2011. december 13., kedd ::

A4 vs. A3 multifunkciós készülékek: a nagyobb nem mindig az okosabb

Sok éven át azok a vállalkozások, akik hozzá szerettek volna jutni a nagy sebességű, teljesen felszerelt multifunkciós nyomtatókhoz (MFP), kénytelenek voltak a robosztus A3-as készülékek közül választani, még ha nem is nagyon nyomtattak A3-as formátumban dokumentumokat. Manapság azonban számos vállalkozás dönt az intelligens A4-es multifunkciós nyomtatók mellett, hogy olyan hozzáadott további funkciókhoz jussanak, mint a gyorsabb nyomtatási sebesség, papírkapacitás, hálózati és egyéb munkacsoport-funkcionalitás

Gyakorlatilag minden, ami elvárható egy tipikus A3-as másolónál, alapvetően már megtalálható a Lexmark A4 multifunkciós nyomtatóiban.

A kinyomtatott oldalak kevesebb, mint 4%-a A3-as formátumú1
A tanulmányok kimutatták, hogy csupán a dokumentumok töredékét nyomtatják A3-as formátumban. Éppen ezért az A4-es multifunkciós nyomtatók praktikusságuknak köszönhetően egyre népszerűbbé válnak a piacon, valamint megfizethetőbbek és környezettudatosabbak, mint egy átlagos A3-as másoló, ugyanebben a nyomtatási sebesség kategóriában.

Az A3-as másolók pedig nem csak drágábbak, de magasabb karbantartási és üzemeltetési költséggel is rendelkeznek.

Megfizethető és fenntartható
Tény, hogy a Lexmark A4-es multifunkciós nyomtatói csaknem 50 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hasonló A3-as másolók2, így gazdaságosabban üzemeltethetőbbé is válnak. Továbbá ezek az A4-es készülékek nem igényelnek tervezett karbantartást, mert a legtöbb alkatrész szervízszolgáltatás nélkül, könnyedén kicserélhető, ez pedig még költséghatékonyabbá teszi őket. Ezenkívül a Lexmark A4-es multifunkciós nyomtatói lehetőséget adnak arra, hogy a fogyasztók választhassanak az extra nagy teljesítményű festékkazetták között, hogy további költséget takarítsanak meg.

A Lexmark A4 MFP mindenhez ért
Az olyan funkciók, mint például a dokumentum szkennelés közvetlenül egy email címre vagy egy munkafolyamat indítása a multifunkciós nyomtatóról, már nem kizárólag az A3-as másolókban találhatóak meg. A Lexmark A4-es készülékei érintőképernyős felületet biztosítanak a dokumentumok előnézetéhez, duplex nyomtatást a papírcsökkentésért, valamint fejlett befejező műveleteket, beleértve a lyukasztást is3.

Továbbá, ellentétben számos másolóval és versenyképes A3-as eszközökkel, amelyeknél előfeltételnek számítanak a drága és bonyolult kiegészítők, ezek az A4-es multifunkciós nyomtatók gazdag kínálattal szolgálnak az irodák produktivitásának növelésére. A készülékek átfogó biztonsági csomaggal rendelkeznek; merevlemez biztonsággal, PIN engedélyeztetéssel, nyomtatási és szkennelési biztonsági funkciókkal, ezeken kívül pedig automatikus lapadagoló és nagy sebességű fax is része a nyomtatóknak. Egyszóval minden olyan képességgel funkcióval rendelkeznek, amivel a vállalatok megnövelhetik munkahelyi teljesítményüket, már az első naptól kezdve.

Megfelelő egyensúly
Míg a legtöbb vállalat elismeri, hogy nincs különösen nagy igény az A3-as formátumú nyomtatásra, továbbra is előfordulhat, hogy a felhasználóknak szükségük lesz A3-as nyomtatásra. Ezeknek a felhasználóknak a Lexmark A3-as nyomtatói kiváló lehetőséget kínálnak.
Végül, ha a multifunkciós nyomtatókról van szó, a nagyobb nem mindig az okosabb . Ezt a megközelítést alkalmazva a vállalatok igényeiknek megfelelően személyre szabhatják választhatják kia nyomtatóikat, ugyanazt a funkcionalitást megtartva sokkal kevesebb költséggel.

1: Forrás: InfoTrends - A3 / A4 Piaci trendek elemzése (A3 / A4 Market Trends Analysis), 2011 április
2: Forrás: NewField IT-tanulmány: Az A3-as dokumentum - Percepció vs. Realitás 2006 / Lexmark-kutatás: A4-es multifunkciós nyomtatók összehasonlítása A3-as másolókkal ugyanabban a nyomtatási sebesség kategóriában
3: Elérhető a kiválasztott modelleken

A Lexmark honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény