FőoldalRendszerintegrátorÚj, rugalmas licenckezelési modellel együtt jelent meg a Sentinel 7.0
2011. november 11., péntek ::

Új, rugalmas licenckezelési modellel együtt jelent meg a Sentinel 7.0

A Novell bejelentette a Sentinel 7.0 elérhetőségét, amely egyszerűbbé teszi az IT biztonsági fenyegetések észlelését, valamint felgyorsítja az infrastruktúra események elemzését és az automatikus válaszadást. Ezáltal segíti a biztonsági szakembereket a bizalmas adatok és eszközök védelmében, megkönnyíti a megfelelőség bizonyítását, és megerősíti a biztonsági műveleteket

"Az átfogó megoldást kínáló új Sentinel az integrált, egyetlen kattintással elérhető keresés és jelentéskészítés segítségével csökkenti az adathozzáférési szabályozásokkal járó költségeket, időt és energiát, ugyanakkor lehetővé teszi a biztonsági szint és a megfelelőségi állapot továbbfejlesztett, valós idejű áttekintését. A hagyományos szoftverként, vagy opcionálisan virtuális szoftvereszközként elérhető Sentinel gyorsan, alacsonyabb költségekkel telepíthető, így csökken a megtérülési ideje, és ügyfeleink hatékonyan növelhetik a biztonságfelügyelet által lefedett területet" - foglalta össze Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország üzletfejlesztési vezetője.

A Sentinel 7.0 legfontosabb új szolgáltatásai:

  • Rendellenességek észlelése - Létrehozhatja az informatikai környezet "normál" viselkedésének alapkonfigurációját a rendellenes tevékenységek észleléséhez.
  • Egységesített megoldás - Egyetlen egységes termékben integrálja a napló- és eseménykezelést.
  • Nagy teljesítményű, kétszintű tárolás - A hatékony, fájlalapú eseménytárolási szint 10:1 arányú tömörítéssel optimalizálja az események hosszú távú tárolását, ugyanakkor biztosítja a hagyományos relációs adatbázissal történő szinkronizáláshoz szükséges rugalmasságot is.
  • Grafikus szabálykészítő - Gyorsan készíthet és tesztelhet eseménykorrelációs szabályokat a környezetében gyűjtött események használatával, így jobb fenyegetés-érzékelési képességeket biztosíthat.
  • Elosztott keresés - Nem csak a helyi Sentinel, hanem egyéb Sentinel vagy Sentinel Log Manager szerverek is kereshetők egyetlen központi konzolról.
  • Opcionális, azonnal futtatható szoftvereszköz - VMWare, Xen vagy ISO lemezkép formátumban szállítható, és támogatja a legtöbb hypervizor, többek között a Hyper-V használatát is.

Licenckezelés
A Sentinel 7.0 kiadásával egy időben jelenik meg egy új, Enterprise Events Per Second (EPS) nevű licenckezelési modell is. Az Enterprise EPS használatával az ügyfelek a teljes környezetükben begyűjteni kívánt események száma alapján vásárolhatják meg a terméket. Az ügyfél, igényeinek megfelelően, bármilyen Sentinel-kiszolgálót és összetevőt (például korrelációs alrendszereket, gyűjtéskezelőket, stb.) telepíthet, így egy rendkívül rugalmas és könnyen bővíthető architektúrához jut. Emellett a Sentinel Log Manager is telepíthető, amennyiben a megoldás a Sentinel Link használatával kapcsolódik.

A Novell honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény