FőoldalRendszerintegrátorÁttörés a nagy teljesítményű számítástechnika ár-teljesítmény arányában
2011. november 10., csütörtök ::

Áttörés a nagy teljesítményű számítástechnika ár-teljesítmény arányában

A Fujitsu bejelentése szerint x86-os PRIMERGY szerverfürtöket is fel lehet használni felső kategóriás SMP (Symmetric Processing) feladatok végrehajtására a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) környezetben. A felső kategóriás virtualizáció piacán vezető pozícióval rendelkező amerikai ScaleMP által a Fujitsu PRIMERGY szervereire kiadott hivatalos vSMP Foundation Hardware tanúsítás alapján a Fujitsu ügyfelei PRIMERGY-alapú rendszerekből is létrehozhatnak osztott memóriájú, fürtözött rendszereket a felhő-működésre felkészített adatközpontokban. Az SMP-alapú szoftvereket kedvező árú x86-os PRIMERGY szerverekből álló fürtökön futtatva a nagyvállalatok költséget takaríthatnak meg a drágább, szállítóspecifikus rendszer használatához képest

A Fujitsu az ázsiai és csendes-óceáni HPC piac vezető szereplője, több mint 1200 telepített rendszerrel. A vállalat most európai HPC üzletága erősítésére törekszik. Az európai piacon az x86-os szerverek teszik ki a szállított szervervolumen nagyobb részét. A Fujitsu arra számít, hogy a ScaleMP tanúsítás nyomán az ügyfelek nagyobb érdeklődést tanúsítanak majd a HPC alkalmazások PRIMERGY rendszereken való futtatása iránt - különös tekintettel az újonnan tanúsított PRIMERGY RX300 S6 és RX600 S6 modellekre. A tanúsítást a jövőben további PRIMERGY modellekre is kiterjesztik.

A ScaleMP tanúsítása garantálja, hogy a PRIMERGY fürtök maradéktalanul képesek a nagy rendszermemóriát és teljesítményt igénylő, többszálú OMP-alapú alkalmazások futtatására. Az ügyfelek számára további előny, hogy a PRIMERGY HPC fürtök a rendszer terhelésének és az igényeknek megfelelően fel- és lefelé skálázhatók, így nem kell rögzített méretű rendszerekbe tőkét lekötni és a jövőbeni bővítés is egyszerűen megvalósítható.

A PRIMEGY szerverek virtuális SMP-fürtbe integrálásával létrejövő nagy teljesítményű, osztott memóriájú rendszer 1024 darab nyolcmagos processzorig és 64 TiB rendszermemóriáig skálázható. A fürtöket nagy sebességű InfiniBand kapcsolja fizikailag egymáshoz, ami redundanciát biztosít visszaállás (failover) esetére és lehetővé teszi a sávszélesség skálázását. A fürtön belül a hibás rendszer eltávolítása és az automatikus rendszervisszaállítás is lehetséges.

Az új x86-alapú HPC fürtök tovább bővítik a Fujitsu x86-os PRIMERGY szerverekre épülő HPC megoldásainak kínálatát. Segítségükkel a mérnökök és a tudósok anélkül érhetnek el forradalmi kutatási eredményeket, hogy ehhez el kellene sajátítaniuk a komplex HPC platformok telepítéséhez és üzemeltetéséhez szükséges ismerteket. A kis- és középvállalatok erősödő igényeire reagálva a Fujitsu konkrét üzleti követelményekre szabott, integrált és tanúsított "kulcsrakész" HPC megoldásokat is kínál.

A Fujitsu honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény