FőoldalRendszerintegrátorAz APC legújabb generációs rack PDU-ja aljzatonkénti mérési lehetőséget kínál
2011. október 28., péntek ::

Az APC legújabb generációs rack PDU-ja aljzatonkénti mérési lehetőséget kínál

Az új generációs rack PDU modellek képesek készülék szintű teljesítmény és energiafelhasználási adatok mérésére, illetve rögzítésére. Ezáltal lehetővé válik az informatikai vezetők számára, hogy ellenőrizzék az egyes csatlakoztatott berendezések energiafelhasználását. Azzal, hogy a felhasználók rálátást kapnak minden aktív aljzat áramellátására, maximalizálni tudják a rack PDU-ra csatlakoztatott fogyasztók energiahatékonyságát

Az aljzatonkénti mérési technológiával rendelkező új generációs rack PDU-k az alábbi lehetőségeket nyújtják az informatikai menedzserek számára:

  • Csatlakoztatott berendezésenként mérhető teljesítmény: az informatikai vezetők részletesebb képet kaphatnak a rackszekrényeken belüli energiaelosztásról, mint az eddig elérhető fázis szintű mérésekkel. Az aljzatonkénti mérés lehetővé teszi a komponens szintű fogyasztáselemzést és a pontosabb kapacitástervezést.
  • A fogyasztók hatékony terheléselosztása és előre tervezésének támogatása: az áramelosztóhoz tartozó szoftver rálátást nyújt az egyes, rack PDU-hoz csatlakoztatott komponensek fogyasztására. A részletes adatnaplók a jövőbeni bővítések vagy átrendezések tervezésében nyújtanak segítséget.
  • Egyes aljzatok távolról történő menedzselése: az aljzatok távolról történő ki- és bekapcsolhatóságát kihasználva az informatikai vezetők újraindíthatják a lefagyott berendezéseket és elkerülhetik az egyes aljzatok jogosulatlan használatát. Kapcsolási késleltetések beállításával meghatározhatják, hogy a csatlakoztatott berendezések be- és kikapcsolása milyen sorrendben történjen. Ez segít elkerülni, hogy egy áramkimaradás utáni visszakapcsolás során a magas induló áramok miatt esetlegesen pillanatnyi túlterhelés alakuljon ki. Lekapcsolási prioritások beállításával ez a funkció növeli a kritikus berendezésekre jutó áthidalási időt.

A kapcsolható áramelosztók legújabb generációjában továbbra is rendelkezésre állnak azok a funkciók, amelyek az AP8000 sorozatú rack PDU platformot jellemzik. Ilyenek például:

  • Aktív teljesítménymérés: teljes hálózatmenedzsment lehetőséget biztosít a rack PDU elérésére és konfigurálására weben, SNMP és Telnet protokollon keresztül. A kritikus berendezések áramellátásának nemkívánt lekapcsolását teszi elkerülhetővé az átfogó túlterhelés-felügyelet, mellyel a felhasználók riasztásokat állíthatnak be az áramkörök potenciális túlterheléséről.
  • Interaktív LCD kijelző: valós idejű információkkal segíti a csatlakoztatott berendezések teljesítmény-kiegyensúlyozását, valamint a helyszínen ellenőrizhetők a PDU által mért paraméterek.
  • Környezetfelügyelet: a beépített érzékelőaljzat külső hőmérséklet/páratartalom érzékelő csatlakoztatására nyújt lehetőséget, mellyel az IT vezetők rack szinten ellenőrizhetik a környezeti jellemzőket, felhasználói küszöbértékek és riasztások beállításával pedig javíthatják a reakció időt.
  • Önzáró IEC csatlakozók: az új önzáró IEC csatlakozós kábelek egyedülálló módon teszik szükségtelenné a nagyméretű kábelrögzítők használatát, és csökkentik a helyigényt.

Az APC by Schneider Electric második generációs mérhető rack PDU modellje jelenleg világszerte elérhető.

Az APC by Schneider Electric honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény