FőoldalRendszerintegrátorAz APC gondoskodik a fizető terminálok áramvédelméről a VOLT Fesztiválon
2011. június 29., szerda ::

Az APC gondoskodik a fizető terminálok áramvédelméről a VOLT Fesztiválon

Az APC biztosítja a szünetmentes áramforrásokat a készpénzmentes fizetési- és feltöltési pontok, valamint egyéb értékes elektromos eszközök védelmére a VOLT Fesztiválon. A készpénzmentes fizetési szolgáltatást tavaly próbálhatták ki először a látogatók a Heineken Balaton Sound és a Sziget fesztiválokon. A technológia lényege, hogy a fesztivál résztvevői RFID-kártyával fizethetik ki fogyasztásukat, amelyet előzetesen egy tetszőleges összegű egyenleggel töltöttek fel

Az innovatív szolgáltatás azonban csak akkor könnyíti meg a fesztiválozók életét, ha valóban folyamatosan rendelkezésre áll. Erről a VOLT Fesztiválon összesen 200 darab APC BE550G-GR Back-UPS szünetmentes áramforrás gondoskodik, mind a fizetési-, mind a feltöltési pontoknál. A megoldás, egyrészt biztosítja a készülékek áramvonali védelmét a túlfeszültség ellen, másrészt áramkimaradás esetén meghatározott ideig működteti az eszközt. Tehát a terminálok túlfeszültség vagy áramkimaradás esetén sem állnak le vagy hibásodnak meg.

A BE550G-GR készülék természetesen nem csupán a fesztiválokhoz hasonló, extrém körülmények között bizonyulhat hasznosnak, az otthonokban is jól teljesít az APC szünetmentes áramforrása, hiszen segít a költségek megtakarításában, és ezzel együtt a környezetet is óvja. A BE550G-GR működése ötször hatékonyabb más termékekhez viszonyítva, mivel az úgynevezett fantomterhelésre is megoldást nyújt: nagyfrekvenciás konstrukciójának és fejlett szolgáltatásainak köszönhetően automatikusan lekapcsolja a használaton kívüli eszközök tápellátását. Ennek köszönhetően egy átlagos háztartás évente akár 7500 forintot is megtakaríthat a villanyszámlán*. További fölösleges költségeket segít megtakarítani a BE550G-GR a túlfeszültség-védelmének köszönhetően, amellyel például a villámcsapás okozta kár előzhető meg az elektromos készülékekben. Az eszközt ráadásul telefon- és Ethernet-védelemmel is ellátták, tehát az adatvonalakon sem okozhat kárt egy hirtelen jött túlfeszültség. Az adatokat egyéb módon is óvja a BE550G-GR: hosszabb áramkimaradás esetén képes automatikusan, szabályos módon leállítani a számítógépet az APC díjnyertes PowerChute szoftvere révén, így áramszünet esetén is biztonságban van minden fájl, legyen szó fényképekről, zenei albumokról vagy bizalmas adatokról.

A BE550G-GR a többi APC by Schneider termékhez hasonlóan, maximális mértékben óvja a környezetet, a gyártó ugyanis különös figyelmet fordít a környezetbarát szempontokra megoldásainak kialakítása során, a funkciók és képességek megalkotásától kezdve a felhasznált anyagok kiválasztásán át egészen a csomagolásig és a szállításig. A Schneider Electric legfontosabb célkitűzései közé tartozik, hogy a magánemberek és a vállalatok által felhasznált energiát biztonságossá, megbízhatóvá és hatékonnyá tegye, különféle eszközök széles portfóliójával.

Az APC kapcsolódó honlapja

*: A számítás alapja napi átlagosan 3 órás számítógép használat, készenléti állapotban 25 wattot fogyasztó csatlakoztatott eszközök, és kilowattóránként 38 forint energiaár. A berendezések típusa, a használati idő hossza és az elektromos áram díja befolyásolja az egyedi megtakarításokat.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény