FőoldalRendszerintegrátorA három dimenzió jó, de a négy még jobb
2011. május 27., péntek ::

A három dimenzió jó, de a négy még jobb

A MACH-TECH 10. Nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállításon az érdeklődő közönség Magyarországon első alkalommal tekinthette meg és próbálhatta ki a KUKA legújabb szórakoztatóipari fejlesztését, a RoboCoaster 4D-Simulatort

Minél valósághűbb egy szimuláció, annál szórakoztatóbb is egyben. Ezt a feladatot tűzték ki célul a KUKA szakemberei, amikor a RoboCoaster 4D-Simulator alapváltozatát továbbfejlesztették, mely a világ egyetlen utasszállító robotjaként évek óta sikeresen működik a szórakoztatóiparban.
A 4D-Simulator szó szerint friss levegőt hozott a termék- és cégprezentációkba, és a szórakoztató központokba, hiszen a negyedik dimenzió itt magát a levegőt jelenti. Az átélt élmény negyedik dimenziója ebben az esetben egy negyedik érzékszervet takar, amely nem más, mint a bőrünk. Környezetünket ugyanis legintenzívebben a szemünkön, a fülünkön és az orrunkon keresztül érzékeljük. A bőrünkön keresztül viszont érezzük a szelet, amely nagy sebességnél az arcunkba fúj. A 4D-Simulator így a 3D-mozgásokat egyesíti a széleffektussal, amely jelen esetben a negyedik dimenzió.

Szélhatásokkal egészül ki
A kétüléses 4D-Simulator hatását futurisztikus kialakítása teszi felejthetetlenné. A szénszálakból álló gömb alakú gondolák alatt, nemcsak egy-egy 20 hüvelykes LCD síkképernyős monitor rejlik, hanem sztereó hangszórók segítségével megfelelő hanghatások társulnak a képi világhoz. Ventilátor-rendszerrel valódi széleffektusokat is generálnak, hogy az élmény még eredetibbnek tűnjön.
Az élmény megtapasztalói ötféle szimulációból választhatják ki a számukra legmegfelelőbbet, így ülhetnek hullámvasúton, motor- vagy síverseny szereplői lehetnek, vagy akár megtekinthetik az Alpokot egy repülőgépből is.

Fő a biztonság
Természetesen mindez kizárólag a biztonsági szabályok szigorú betartásával lehetséges, hiszen egy élménykaland és robot kombinációja esetében a KUKA technológusai számára is az első számú szempont a biztonság volt. A TUV által tanúsított 4D-Simulator az összes biztonsági előírásnak megfelel, hiszen nemcsak füstriasztóval, hanem hőmérséklet-figyelő berendezéssel, kamerával, és mikrofonnal felszerelt. Az operátor folyamatosan figyeli az utasokat. Szükség esetén a gondola villámgyorsan eltávolítható.

Élménypremier Budapesten

2007 decembere óta a KUKA 4D-Simulator naponta elkápráztatja a francia síparadicsom a Les2Alpes látogatóit. Az idei MACH-TECH kiállításon a hazai érdeklődők is részesei lehettek ennek az egyedülálló élménynek, hiszen a KUKA Robotics Hungária standján kipróbálhatták a KUKA RoboCoaster 4D-Simulatort.

A KUKA Robot Csoportról
Az augsburgi székhelyű KUKA Roboter a KUKA Részvénytársaság vállalata és az ipari robotok gyártásában világa/sók közé tartozik. Fő kompetenciái az ipari robotok, vezérlések, szoftverek és lineáris egységek fejlesztése és gyártása úgymint értékesítése. A vállalat piacvezető Németországban és Európában, a világon, a harmadik helyen áll.
A KUKA Robot Csoport világszerte közel 2.400 munkatársat foglalkoztat, akik közül a németországi KUKA Robot Csoport augsburgi székhelyén, valamint telephelyein és leányvállalatainál 1.200 dolgozót alkalmaz. 2010-ben 435.7 millió eurós forgalmat realizált. A vállalat Európa, Amerika és Ázsia legfontosabb piacain 25 leányvállalatával képviselteti magát.

A KUKA Robotics Hungáriáról
A taksonyi székhelyű KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. az augsburgi KUKA Roboter GmbH leányvállalata. Fő tevékenysége az anyavállalat által gyártott KUKA robotokhoz tartozó vezérlőszekrények gyártása, továbbá egyedi vezérlések gyártása és a KUKA robotok értékesítése.
A KUKA Robotics Hungária két telephelyén (Taksonyban és Füzesgyarmaton) 850 munkatársat foglalkoztat. 2010-ben több mint 10.000 darab PC alapú vezérlőszekrényt gyártott.

A KUKA honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény