FőoldalRendszerintegrátorMagyar beágyazott szoftver sikere Japánban
2011. március 02., szerda ::

Magyar beágyazott szoftver sikere Japánban

A magyar Nobel-díjasok adtak "marketing támogatást" az ITware japán szoftver exportjához. Az elsősorban mobilkommunikációs szoftverek fejlesztésében szerzett sokéves tapasztalatáról ismert ITware kapott megbízást egy mérésadatgyűjtő rendszer szoftverének elkészítésére a japán FB Triangle-től

A világ minden táján komoly kihívást jelent a különböző távoli mérési adatok feldolgozása és megjelenítése. A gyógyfürdők melegvizes medencéinek hőmérsékletétől, a sí-központokban mért hőmérsékletadatokon át az különböző élelmiszeripari folyamatok méréséig igen változatos területeket használják már a távérzékelő eszközöket. Ezek közös jellemzője, hogy a távoli helyeken érzékelt különböző paramétereket egy központba juttatva könnyen ellenőrizhetővé teszik a külső helyszíneken mért értékeket, legyen szó hőmérő, fénymérő, hangmérő, oxigénmérő, páratartalom vagy egyéb műszer adatairól.

A japán FB Triangle vállalat multifunkcionális mérőműszerek adatainak távoli monitorozását tűzte ki célul, amihez a tajvani Atop Technologies hálózati eszközeit használja. A megfelelő hardveren futó speciális szoftverre is szükségük volt, amelynek létrehozásához magyar partnert választottak.
"Nagy öröm számunkra, hogy szoftverfejlesztő mérnökeink tudását immár japán ügyfelünk megelégedésére is kamatoztatjuk. Egyedi alkalmazásunkkal 13 különböző mérőműszer adatait dolgozzuk fel a távolból, majd tesszük elérhetővé azokat a megrendelőnk helyi hálózatán ill. Internetes szolgáltatásán. A feladat megoldását külön nehezítette, hogy a merőműszerekről pontos specifikáció nem állt rendelkezésre, így azokat a korábbi eszközök kódjából kellett visszafejtenünk" - mondta el Dankó Sándor, az ITware Kft. ügyvezető igazgatója.

"Bámulatos, hogy a magyar tudósok - a nép létszámához képest - milyen kimagasló számban kapták meg a Nobel-díjat. Ezen szellemi potenciál miatt kerestünk magyar szoftveres partnert. Az ITware-t választottuk, és nem csalódtunk: ugyanúgy üzleti megbízhatóság elvét képviselik, akár csak az FB Triange Japánban.
Fontos volt számunkra, hogy olyan megbízható szoftvert készítsenek eszközeinkhez, amely távoli helyeken, kültéren stabilan működik felügyelet nélkül. Miközben a mérőműszerek adatait folyamatosan gyűjti az ITware szoftvere, a kommunikáció esetleges hibáit is javítja és az eredményeket e-mailben is továbbítja a szerverre. Az ITware-rel hosszútávú együttműködést tervezünk."
- jelentette ki Masatoshi Hiroura úr a japán FB Triangle Co. vezetője.

A magyar vállalat sikerének egyik kulcsa, hogy újdonságait nemzetközi szinten is rendszeresen bemutatja. Tavaly a hannoveri Cebiten, az Indiában tartott EBTC és a dubai Gitex kiállításon is jelen volt

Az Itware honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény