FőoldalKonstruktőrAz Axiomet laboratóriumi tápegységek kínálata – Magas minőség, versenyképes áron
2023. december 12., kedd ::

Az Axiomet laboratóriumi tápegységek kínálata – Magas minőség, versenyképes áron

A megfelelő tápegység megvásárlása az első lépés a laboratóriumok, műhelyek, szervizek vagy akár amatőr munkahelyek felszerelésének összeállításakor. A professzionális berendezések magas ára miatt a választás gyakran kompromisszumot jelent az ár és a tápegység minősége között. Ennek azonban egyáltalán nem kell így lennie.

Az Axiomet márka kiváló ár-minőség arányú berendezések választékát kínálja, és kínálatában olyan különböző típusú berendezések találhatók, mint multiméterek, környezetiállapot-mérő műszerek, ellenőrző kamerák és természetesen laboratóriumi tápegységek. A márka portfóliójában szereplő összes termék megvásárolható a TME-n keresztül.

Érdemes megjegyezni, hogy ez a kínálat a felhasználók széles köre számára készült: az egyszerű készülékeket igénylő hobbistáktól a szakemberekig (tervezők, szerviztechnikusok) bezárólag, akiknek a munkája nagy pontosságú és fejlett funkcionalitású készülékeket igényel: hullámforma programozás, a beállítások fokozatmentes szabályozása, a beállítások memóriája stb.


AX-3004H: Hordozható modellek

Axiomet tápegységek a TME kínálatában

A fenti táblázatban az Axiomet tápegységek főbb csoportjait sorolták fel. Az elsők és alapszintűek természetesen az egycsatornás tápegységek. Ezek a készülékek sikeresen kielégítik az alapvető alkalmazások igényeit: elektronikus áramkörök prototípusának készítése, hibadiagnosztika, berendezések teljesítményének ellenőrzése stb. A modelltől függően legfeljebb 120 V DC feszültséget vagy legfeljebb 20 A maximális áramot tudnak szolgáltatni – a kínálatban nagy teljesítményű készülékek is találhatók. A bemutatott készülékek mindegyike kijelzővel rendelkezik a kimenetek elektromos értékeinek megfigyeléséhez. A tápegységek egyes modelljei USB-porttal vannak felszerelve – ezeket például a GSM-szolgáltatásoknál a töltőrendszerek tesztelésére használják. A termékek sok esetben lehetővé teszik a kimeneti feszültség durva vagy finom beállítását; állandó feszültségű vagy állandó áramú üzemmódban működhetnek (esetleg áramerősség-korlátozóval kiegészítve). Itt meg kell jegyezni, hogy az alábbiakban ismertetett modellek is ilyen funkciókkal rendelkeznek.

AX-3005DBL: Egycsatornás modellek

Az Axiomet többcsatornás tápegységek 3 és 4 kimenetű változatban kaphatók. A legtöbb esetben a harmadik kimenet pontosan meghatározott és nem állítható paraméterű tápellátást biztosít (pl. feszültség 5 V és áram 3 A-ig), az AX-3005N-4 esetében pedig állítható, de kisebb mértékben, mint a többi csatorna. Az ilyen típusú készülékek számos előnnyel rendelkeznek: kivezetéseik sorosan (nagyobb feszültség elérése), párhuzamosan (nagyobb áram elérése) csatlakoztathatók, és szimmetrikus tápegységként is használhatók, ami elengedhetetlen az analóg jeleket, hangjeleket, rádiójeleket stb. feldolgozó áramkörökkel való munka során. Az itt bemutatott termékek éppen ilyen lehetőségeket kínálnak a felhasználónak.


AX-3005DBL-3: Többcsatornás modellek

A programozható tápegységeket az elektronikus eszközök prototípusainak készítéséhez és teszteléséhez használják. Lehetővé teszik a beállítások olyan sorozatának programozását, amely automatikusan egy hurokban játszható le, szimulálva zavarokat, túlfeszültségeket, visszaeséseket, szokásostól eltérő hullámformákat stb. Ezek az egycsatornás műszerek, amelyek feszültsége a 0...30 V vagy 0...60 V DC tartományban állítható (áram 5 A-ig). A többi Axiomet digitális tápegységhez hasonlóan a felhasználónak lehetősége van a beállítások elmentésére. Nemcsak a feszültség, az áram, a CC és a CV üzemmódok állíthatóak, hanem a túlterhelés- és túlfeszültség-védelem kioldási szintje is (ezeket teljesen is ki lehet kapcsolni). A laboratóriumi vizsgálatok környezetében e termékek további előnye az USB interfész, amely lehetővé teszi az egység számítógépen keresztül történő távvezérlését – így még összetettebb tesztek automatizáltan, külön erre a célra kifejlesztett szoftver segítségével végezhetők el.


AX-3003P: Programozható modellek

Az utolsó ajánlott tápegység egy kis modell nagy képességekkel. Lehetővé teszi a technikus számára a nagyfokú mobilitást, könnyen elfér a szerszámostáskában, és bármilyen aljzatba csatlakoztatható (egy C7-es csatlakozóval ellátott kábel segítségével). Bár méretei nem haladják meg a 185 x 88 x 38 mm-t, maximális teljesítménye 50 W, és 3 kimeneti csatornát kínál, amelyek akár 30 V-ot és 3,75 A-t szolgáltatnak. Erről a praktikus eszközről többet megtudhat az alábbi videóban.

A szöveget a Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o. készítette

Forrás: www.tme.eu

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény