FőoldalKonstruktőrEgyüttműködés a felhőben
2022. október 26., szerda ::

Együttműködés a felhőben

Megalakult a Virtuális Kyndryl Ipari Tanszék az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem és a Kyndryl Magyarország - Kyndryl Ügyfél Innovációs Központ megállapodást írt alá arról, hogy a székesfehérvári Alba Regia Műszaki Karon létrehozzák a Kyndryl Ipari Tanszéket, amely a felhőtechnológiák és a kapcsolódó területek oktatására összpontosít, hogy a hallgatókat felkészítse a jövő munkahelyeire.

A Kyndryl a virtuális tanszéken keresztül saját munkatársaival tart kurzusokat a felhőtechnológia területén, és részt vesz a magas szintű matematika oktatásában. A hallgatók a Budapesten tanulók bevonásával az egyetem egész területéről, távoli helyekről is elérhetik a kurzusokat, és fejleszthetik készségeiket és ismereteiket azokon a modern informatikai területeken, ahol a Kyndryl szakértelemmel rendelkezik.

Mind a vállalat, mind az egyetem kiemelten fontosnak tartja a felhőtechnológiák oktatását, mivel egyre több vállalat és intézmény helyezi át informatikai alkalmazásait a felhőbe. A felhőbe való átállás összetett folyamat, amely széles körű ismeretekkel rendelkező szolgáltatókat igényel. A Kyndryl ezek közé tartozik, ami hatalmas lehetőséget jelent mind a vállalat, mind a munkatársak számára. A Kyndryl székesfehérvári ügyfélinnovációs központját 1997-ben alapították, és ma már több mint 3000 szakembert foglalkoztat, akik az iparágak minden szegmensében támogatják ügyfeleiket a küldetéskritikus technológiai rendszereik tervezésében, kiépítésében, kezelésében és modernizálásában.

A Kyndryl és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara továbbfejleszti és bővíti az együttműködést további tantervek létrehozásával, új kurzusok indításával különböző kutatási témákat kínáló területeken és vizsgabizottságokban való részvétellel. A Kyndryl már most az egyetem egyik legnagyobb duális képzési partnere, amely 2016-ban lépett be a programba, ahol a diploma megszerzését követően a duális hallgatók 98%-a helyezkedett el a Kyndryl-nél.

Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora elmondta, hogy a hazai gazdaság megerősítésében kiemelt szerepe van annak, hogy a felsőoktatásból naprakész, a gyakorlatban is jól hasznosítható tudással rendelkező, a változásokra fogékony diplomások kerüljenek ki. Az Óbudai Egyetem mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy fejlessze ipari kapcsolatait annak érdekében, hogy a képzés során a hallgatók ne csak az elméleti, hanem a gyakorlati készségeiket is elmélyíthessék. A műszaki és a gazdasági élet szinte minden területét lefedi a duális rendszerünk, amit következetesen növelünk. A legjobb gyakorlatot a székesfehérvári Alba Régia Műszaki Kar mutatja fel, ott jelenleg is 161 hallgató tanulmányainak költségeihez járulnak hozzá helyi cégek, biztosítva azt, hogy már egyetemistaként megismerkedjenek egy-egy üzem működésével, a gyártási folyamatok összehangolásával.

Zerényi Zoltán, az EMEA Ügyfél Innovációs Központ igazgatója kiemelte, hogy a Kyndryl folyamatosan keresi és fejleszti a tehetségek következő generációját, mielőtt azok a munkaerőpiacra lépnének, szorosan együttműködve az oktatási intézményekkel a közös sikerért: a legkiválóbb hallgatók szakmai kiteljesedése, a technológiai készséghiány csökkentése és a vállalat prosperitása érdekében.

Az Óbudai Egyetemről: Az Óbudai Egyetem a hazai műszaki felsőoktatás meghatározó intézménye, ahol hét karon – a székesfehérvári mellett hat fővárosin – 12 ezer diák tanul. Ma minden harmadik mérnök az Óbudai Egyetemen szerzi meg diplomáját, amely a legpiacképesebbek között van: a végzettek több mint 90 százaléka a képesítésének megfelelő állást kap egy hónapon belül. Az egyetem hagyományait tekintve kifejezetten nagy hangsúlyt fektet a gyakorlatorientált képzésre, az átlagosnál jóval felszereltebb laborokkal és műhelyekkel biztosítja a tudás minél hatékonyabb elsajátítását.
Honlap: www.uni-obuda.hu

A Kyndrylről: A Kyndryl (NYSE: KD) a világ legnagyobb IT-infrastruktúra-szolgáltatója, amely 90 000 képzett munkatársával több mint 100 országban szolgálja ki ügyfeleit. A vállalat tervezi, építi, kezeli és modernizálja azokat az összetett, kritikus fontosságú információs rendszereket, amelyektől a világ nap mint nap függ. A Kyndryl több mint 3000 alkalmazottal és páratlan műszaki tudással és tapasztalattal rendelkező helyi szakemberekből álló csapattal szolgálja ki a hazai és globális ügyfeleket Budapesten és Székesfehérváron.
Honlap: www.kyndryl.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény