FőoldalKonstruktőrA Raspberry Pi újrahasznosítási kezdeményezése
2021. szeptember 14., kedd ::

A Raspberry Pi újrahasznosítási kezdeményezése

A chiphiányon is enyhíthet az egykártyás számítógépek újrahasznosítása.

A Raspberry Pi Foundation, a világ egyik legkisebb számítógépeinek gyártója folyamatosan fejleszti termékeit. Mivel ezek az eszközök nem drágák, egy-egy elavultabb darab könnyen a fiók mélyén, rosszabb esetben a szemétben végezheti. Azonban még a kis méretek sem jelentik azt, hogy az áramkör veszélytelen lenne a környezetre, ezért most újrahasznosítják a már megunt kártyakomputereket.

Egyelőre a Raspberry Pi 3 B, Pi 3 B+ és a Pi 4 modellek kerültek be a programba. Ezeket a tulajdonosaik beküldhetik tesztelésre, felújításra, új csomagolásra, a gyártó pedig újraértékesíti az eszközöket, az eredetinél alacsonyabb áron, sőt még 12 hónapos garanciát is adnak rá. Az kártyakomputer beküldője pedig 10 fontos (nagyjából 4100 forintnak megfelelő) utalványt kap, amit felhasználhat egy új eszköz vásárlásánál. A módszer nem csak védi a természetet, de egyben ötletes megoldás a Raspberry Pi termékeket is érintő globális ellátási problémák enyhítésére is

A Raspberry Pi gépek hivatalos gyártója, az OKdo az újrahasznosítási kezdeményezést a Sonyval közösen indította el – ugyanis az áramköröket a walesi Sony Technology Centerben gyártják. Maga az OKdo is itt adja le a visszaküldött hardvereket.

rpi recycle logo

Forrás: www.raspberrypi.org

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény