FőoldalKonstruktőrNagy fényáramú 3535-ös LED-világítás
2019. szeptember 13., péntek ::

Nagy fényáramú 3535-ös LED-világítás

Az RS Components bemutatta a nagy teljesítményű, kúpos fénykibocsátó diódákból álló Lumileds LUXEON V2 termékcsaládot, amelyet irányított alkalmazásokhoz optimalizáltak, kis és nagy belmagasságú csarnokok beltéri világításához, kiskereskedelmi és kertészeti célra, beltéri sportokhoz, építészeti megvilágításhoz, továbbá stadionok, utcák és területek világításához

A LUXEON V2 LED-ek chipméretű tokozási (CSP) technológiát alkalmaznak a kompakt optikai forrás keskeny fénysugár-szabályozással és nagy fényhasznosítással való kiegészítéséhez, magas meghajtóáram esetén is. Az emitter egy InGaN (indium-gallium-nitrid) LED-chipből áll, amelyet egy kis hőellenállású kerámiafelületre szereltek – ez köti össze az öntvényt egy hővezetővel, ami egyszerűbb termikus kialakítást eredményez. A kerámiafelületre egy szilikon kúpot öntöttek. Mindegyik emitterhez tartozik védődióda (TVS), amely védelmet nyújt az elektrosztatikus kisüléssel (ESD) szemben.

Egy 700 mA meghajtóáramú LUXEON V2 jellemzően 310–315 lm fényáramot biztosít. A meghajtóáram 2 A-re való növelésével a teljesítmény már kb. 760 lm (123 lm/W fényhasznosítás). A maximális meghajtóáram 2,4 A.

Az egyszerűbb kialakítás és a piacra jutási idő lerövidítése érdekében a V2 sugárzási mintázata megfelel a népszerű Lumileds LUXEON TX sorozaténak. A V2 magasabb meghajtóáramokon biztosított nagyobb fényáramának és hatásfokának köszönhetően csökkenthetők a rendszerköltségek.

Minden Lumileds LUXEON V2 LED egy standard 3,5×3,5 mm-es (3535) burkolatban kapott helyet 3 tüskés kivitelben. Az eszközöket mostantól az RS 10-es csomagokban vagy 2500-as tekercseken kínálja az EMEA-térség és az ázsiai csendes-óceáni térség országaiban.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény