FőoldalKonstruktőrSpeciális Diablo16- és Picaso-alapú LCD-modulok
2019. július 24., szerda ::

Speciális Diablo16- és Picaso-alapú LCD-modulok

Az RS Components piacra dobta a beágyazott grafika területén specialistának számító 4D Systems integrált TFT LCD-moduljainak Gen4 sorozatú termékeit és a kapcsolódó indulócsomagokat. A 4. generációs kijelzőmodulokat egyszerű integrálásra és az érintőképernyős interfészeket tervező elektronikai fejlesztőmérnökök általi használatra tervezték; az így létrehozott modulok nagymértékben funkcionálisak és kis helyigényűek

A Gen4 sorozatú LCD-modulok tápellátásáról a speciális grafikus jellemzőkkel bíró Diablo16 vagy a Picaso GPU gondoskodik (mindkettő gyártója a 4D Systems). A kijelzők több méretben készülnek 2,4" (240×320 pixel) és 7,0" (800×480 pixel) között. Elérhetők rezisztív és kapacitív képernyők, de az RS kínálatában érintésre nem érzékeny változatok is szerepelnek.

A modulok egy 30 lábas ZIF (zero insertion force; erőkifejtés nélküli) FFC (flexible flat cable; flexibilis szalagkábel) foglalattal rendelkeznek az alkalmazásokhoz és alaplapokhoz, illetve a további funkciókat nyújtó perifériakártyákhoz való csatlakoztatáshoz. Rendelkezésre áll egy beépített microSD-memóriakártya csatlakozó multimédiás tároláshoz és adatrögzítéshez, egy külön PWM audiotüske pedig lehetővé teszi a külső erősítővel történő hanggenerálást.

A Gen4 sorozat teljesen kompatibilis a 4D Systems négy fejlesztői környezetet kínáló Workshop4 integrált fejlesztői környezetével: Designer (tervező) natív 4DGL (4D grafikai nyelv) kódban való programozáshoz; ViSi a 4DGL kódgenerálást segítő drag-and-drop objektumelhelyezéshez és a fejlesztők abbéli segítéséhez, hogy képesek legyenek vizualizálni a létrejövő kijelző működését; teljesen objektumorientált ViSi-Genie a 4DGL kódolások automatikus végrehajtásához, valamint egy Serial (soros) mód, amelynek segítségével a 4. generációs modul egy soros porttal ellátott gazdaeszközről vezérelhető.

A helytakarékosság jegyében a Gen4 sorozatú modulokban a kijelzőhöz kapcsolódó áramkörök a műanyag szerelőaljba süllyesztettek. Az opcionális integrált üveglapos szerelőkeret (CLB) — egy túllógó peremekkel rendelkező üvegborítás — segítségével a kijelző a túllógó üvegre helyezett kétoldalas ragasztószalaggal süllyesztve szerelhető a panelen vagy házon belül, szerelési anyagok nélkül.

Azok számára, akik a 4D Systems termékeit első alkalommal használják, az RS a Gen4 Starter Kit termékcsaládot ajánlja, amely tartalmazza az induláshoz szükséges valamennyi hardvert. Az indulókészletnek része egy Gen4 kijelzőmodul, egy interfészmodul, egy programozóadapter, egy 4 gigabájtos microSD-kártya, egy 5 irányú kábel az alaplaphoz és gazdagéphez való csatlakoztatáshoz, egy 150 mm-es 30 irányú FFC és egy rövid útmutató.

A 4D Systems Gen4 sorozata mostantól elérhető az RS-től az EMEA-országokban és az ázsiai/csendes-óceáni térség országaiban.

Az RS Components kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény