FőoldalKonstruktőrÚj funkciókkal gazdagodott a SimSurfing tervezéstámogató szoftver
2019. január 04., péntek ::

Új funkciókkal gazdagodott a SimSurfing tervezéstámogató szoftver

Új funkciókat mutatott be a Murata a népszerű és széles körökben használt, online elérhető, SimSurfing nevű, a cég kondenzátorait, induktivitásait és szűrőit támogató, tervezéssegítő szoftveréhez. A szoftver korábbi verziója az egyedi alkatrészek teljesítményének frekvencia- és egyéb paraméterfüggő változását jelenítette meg az impedancia, átviteli- és reflexiós paraméterek változása tekintetében, az új verzió azonban komplett áramkörök szimulációját is lehetővé teszi (különös tekintettel a DC/DC konverterekre), amelyeknél az egyedi alkatrészek megfelelő megválasztása teljesítmény, hatásfok, költségek és méretek szempontjából jelentős

A SimSurfing immáron tehát képes DC/DC konverterek nagysebességű szimulációjára olyan felhasználó által definiálható változók figyelembe vételével, mint a bemeneti/kimeneti feszültségek, kapcsolási frekvencia, szűrőinduktivitás és -kapacitás stb. Az új verzió egyik jelentős további újdonsága az induktivitás teljesítményveszteségének megbecslése, amely alapesetben egy nehezen számítható érték az adatlapokban megadott paraméterek alapján, amely miatt az egyetlen lehetőség a fejlesztők számára a méréstechnikai megoldások alkalmazása marad, ami egyrészt drága, másrészt pedig jelentősen lelassítja az optimum megtalálása felé vezető utat. A SimSurfing jelentős kiterjedésű, előprogramozott, termékinformációkat és know-how-t tartalmazó adatbázisra épül, amelyet a Murata saját munkája során, évtizedek alatt gyűjtött össze. Végeredményben ez abban segíti a fejlesztőket, hogy a legfrissebb, valós teljesítmény leíró adatok alapján, valódi Murata alkatrészekből a lehető leggyorsabban készítsenek áramköri tervet.

A DC/DC szimulációt illetően további bővítmények vannak a Murata szoftverfejlesztési útitervében, úgy mint a terhelési tranziensválasz beiktatása, amely a konverterstabilitás és nagyjelű meghajtás szempontjából jelentős fontosságú. A SimSurfing hamarosan kiegészül olyan szimulációs képességgel is, ami különböző Murata alkatrészek kombinációjából eredő áramkörök teljesítményét képes leírni zajszűrő hálózatokban. A modul lehetővé teszi a Murata kínálatából szabadon választott tekercsek, kondenzátorok, fojtók stb. kombinációját a javasolt áramköri konfigurációkban, amely alapján a szoftver frekvenciafüggő impedancia- és veszteséganalízist végez. Végezetül, a SimSurfing kifejezett támogatást a CISPR25 szabványhoz, amely járműipari és egyéb, közlekedésipari alkalmazásokban írja le nemzetközi szabvány formájában a rádiós alapú zavarkarakterisztikákat.

A SimSurfing szoftverét a Murata folyamatosan fejleszti újabb és újabb modulok hozzáadásával, egyre szélesebb körű támogatást nyújtva a Murata alkatrészekkel szimpatizáló fejlesztők számára. A zajszűrőket támogató szimulációs modult és újabb könyvtárakat az idén ősszel élesíti a cég.

A Murata honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény