FőoldalKonstruktőrNagy pontosságú, háromtengelyes inklinométer
2018. december 15., szombat ::

Nagy pontosságú, háromtengelyes inklinométer

A Murata bemutatott egy vadonatúj, háromtengelyes inklinométer-szenzort, amely digitális SPI interfésszel és hajlásszögkimenettel is rendelkezik. A nagy teljesítményű, SCL3300 névre hallgató szenzorsorozat alkalmazási lehetőségei széles körűek, a gyár elsősorban a szintezést, dőlésérzékelést, gépvezérlést és szerkezetmonitorozást említi meg

A Murata a gyakorlatban már bizonyított: a 3D-MEMS szenzortechnológiájára épített SCL3300-D01 szenzor egy háromtengelyes inklinométer, amely az alkalmazás követelményeinek függvényében négy választható mérési móddal rendelkezik, lehetőséget adva a szenzor teljesítményének optimalizálására. Az SCL3300-D01 tartalmaz egy kevertjelű ASIC-et jelfeldolgozás céljára, illetve egy flexibilis digitális interfészt is, ilyen integráció mellett pedig a külső A/D-átalakító használata mellőzhető egy kisebb, enegiatakarékosabb és egyszerűbb rendszer zálogaként. Az SCL3300-D01 kifinomult dőlésszög-konverziója a szenzoron belül van implementálva, alapján pedig relatíve szerény mérnöki ráfordítás mellett is komoly alkalmazási szoftverek fejleszthetők. A robusztus szenzorkialakítás és haladó öndiagnosztikai funkciók garantálják, hogy az eszközre minden körülmények között lehessen számítani.

A mérőszoftverek fejlesztésének és az alkatrész használatának megkönnyítése érdekében az SCL3300-D01 inklinométer dőlésszögkimenetének értéktartománya ±90°. A szenzor működési hőmérséklet-tartománya –40 … 125 °C, a tipikus hőmérsékleti driftofszet kisebb, mint ±10 mg a teljes hőmérséklet-tartományban. A zajsűrűség rendkívül csekély, mindössze 0,001°/√Hz, ezáltal a mérési felbontás is rendkívül kedvező.

Az SCL3300-D01 egy szimpla, 3,3 V feszültségű forrásról működtethető, kedvező elektromos paraméterei révén elszigetelt alkalmazásokban is üzemeltethető szenzor (pl. IoT-rendszerek), hiszen alvó állapotban áramfelvétele mindössze 3 μA. A 12 kivezetős, 8,6×7,6×3,3 mm méretű, fröccsöntött műanyag burkolatba szerelt szenzor kompatibilis az RoHS- és ELV--direktívák tartalmával, és a felületszerelési alkalmazásokat támogatja.

A Murata honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény