FőoldalKonstruktőr5 megapixeles, színes képérzékelő modul FPGA fejlesztőkártyákhoz
2018. szeptember 18., kedd ::

5 megapixeles, színes képérzékelő modul FPGA fejlesztőkártyákhoz

Az RS Components bejelentette az FPGA fejlesztőkártyákkal való használatra készült Digilent Pcam 5C fix fókuszú, színes képérzékelő modul elérhetőségét. A Pcam 5C egy megbízható, kedvező árú periféria beágyazott kamerákat tartalmazó alkalmazásokat építő elektronikai fejlesztőmérnök számára

A Pcam 5C egy 5 megapixeles Omnivision OV5640 képérzékelő köré épül, amely a képminőség javítása érdekében számos belső feldolgozási funkcióval rendelkezik. Ezek közé tartozik az automatikus fehéregyensúly, az automatikus feketeszint kalibráció, valamint a telítettség, a színárnyalat, a gamma és az élesség beállítása.

A Pcam 5C-n egy fix fókuszú objektív található, amelyet a cserélhetőség jegyében egy hagyományos M12-es objektívfoglalatba illesztettek. Az egészet egy kisméretű (4,0×2,5 cm), 1×7-es egyenes csatlakozóval ellátott NYÁK-ra rögzítették, így képes elérni a kiegészítő kamerajeleket. A kimeneti formátumok között megtalálható a RAW10, az RGB565, a CCIR656, az YUV422/420 és az YCbCr422 is.

A fejlesztőkártya és a képérzékelő között az adatátvitel egy kétsávos MIPI CSI-2 interfészen keresztül történik, amely elegendő sávszélességet biztosít a gyakran használt streamelési videoformátumok támogatásához, beleértve az 1080p-s (full HD) videominőséget akár 30 képkocka/másodperc mellett vagy a 720p-s (hagyományos HD) videominőséget akár 60 képkocka/másodperc mellett. A fizikai csatlakozást egy 15 érintkezős, lapos, rugalmas kábel (FFC) biztosítja, amely érintkezőkompatibilis az ismert Raspberry Pi kameracsatlakozóval. A Pcam 5C-hez egy 10 cm-es FFC tartozik.

Az oktatási célra szánt tervező eszközök specialistája, a Digilent a Pcam 5C-t kifejezetten a Zybo Z7 ARM/FPGA fejlesztőkártyájával együtt történő használatra tervezte, és nálunk a kettő együtt egy „beágyazott képalkotó csomag” részeként elérhető. A Zybo Z7 egylapkás rendszer egy Xilinx Zynq-7000 FPGA logikába épített kétmagos ARM Cortex-9 processzort tartalmaz. A Z7 beépített Pcam csatlakozója közvetlen kommunikációt biztosít a képérzékelő és az FPGA között, így a késleltetése sokkal kisebb, mint HDMI vagy USB társainak.

Mivel egy MIPI CSI-2 vezérlő FPGA-ra integrálása drága, bonyolult és időigényes feladat, ezért a Digilent felkínálja saját Vivado IP magkészletét a Xilinx FPGA és Zynq lapkákra szerelt Pcam 5C-hez. Mivel dedikált CSI-2 dekódoló hardvert nem tartalmaz, így a felhasználók megfigyelhetik, hogyan zajlik le a dekódolás FPGA használatával.

A Digilent Pcam 5C képérzékelő modult az RS az EMEA-országok és az ázsiai csendes-óceáni térség országai számára kínálja.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény