FőoldalKonstruktőrÚj hibakereső programot/programozó a Microchip PIC mikrovezérlők számára
2018. május 23., szerda ::

Új hibakereső programot/programozó a Microchip PIC mikrovezérlők számára

Az RS Components bemutatta a Microchip MPLAB® PICkit™ 4 áramkörön belüli hibakereső/programozóját, amely gyors és egyszerű hibakeresést, valamint programozást nyújt a PIC® mikrovezérlőkhöz (MCU-k) és a dsPIC® digitális jelvezérlőkhöz (DSC-k), az MPLAB® X integrált fejlesztési környezetek (IDE) használata mellett

A piacon elérhető hasonló hibakeresők/programozók árának töredékéért kínált funkciók és teljesítmény mellett az új, kedvező árú PICkit 4 az elődjére – a PICkit™ 3-ra – építve nyújt ötször gyorsabb programozást, kibővített funkciókat, szélesebb feszültségtartományú céleszközt, valamint további hibakeresési interfészlehetőségeket.

A 8, 16 vagy 32 bites eszközök programozásával és hibakeresésével foglalkozó fejlesztőmérnökök igényeinek megfelelő gyorsabb programozási idő kivételesen alkalmassá teszi az eszközt a nagyobb memóriakapacitású 32 bites mikrovezérlők számára. A Microchip PIC MCU-kat és DSC-ket is támogató eszköz a CEC1702 hardvercsaládba tartozó, titkosításra alkalmas eszközöket is támogatja.

A fejlesztőeszköz egyik kulcsfontosságú jellemzője a szélesebb feszültségtartomány, amely számos, 5,5 V és akár 1,20 V közötti feszültségű PIC MCU-eszköz számára nyújt támogatást. Az eszköz nagysebességű USB 2.0 interfészen keresztül csatlakozik a számítógépekhez, és csatlakoztatható a nyolc tűs, egysoros csatlakozón keresztül programozandó chiphez. Ez a csatlakozó a két eszközös I/O érintkezőket és a visszaállító sort használja az áramkörön belüli hibakeresésre és áramkörön belüli programozásra (In-Circuit Serial Programming™ – ICSP™).
A PICkit 4 támogatja az olyan fejlett interfészeket is, mint a négyhuzalos JTAG és a streamelési adatátjáróval rendelkező hibakeresés. Emellett a kétvezetékes JTAG és ICSP kompatibilitást használó demókártyákkal visszafelé is kompatibilis a csatlakozókkal és a célrendszerekkel.

A PICkit 4 rendelkezik továbbá egy egyedi „programmer-to-go” (PTG) funkcióval, valamint a projektkód megtartásához egy kiegészítő mikro SD kártya csatlakozóval, valamint a helyszíni programozást lehetővé tévő, céleszközről történő táplálás képességével. További jellemzők: az eszköz által megengedett gyorsasággal végzett automatikus programozás, a célnak biztosított akár 50 mA energiaellátás; és minimális, 100 µA-nél kisebb áramfogyasztás.

A Windows, Mac OSX és Linux rendszereken működő MPLAB X IDE legújabb verziójának telepítésével hozzáférhetővé válik az új eszköztámogatás és funkciók köre.

Az MPLAB PICkit 4 áramkörön belüli hibakeresőjét/programozóját az RS biztosítja az EMEA-országok és az ázsiai csendes-óceáni térség országai számára.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény