FőoldalKonstruktőrPiacon az új, 12 nanométeres AMD processzorok
-0001. november 30., hétfő ::

Piacon az új, 12 nanométeres AMD processzorok

Itt az Advanced Micro Devices feltámadását elhozó tavalyi CPU-k második sorozata. A héten jelennek meg a legújabb, 6 és 8 magos központi vezérlőegységek. Nagyobb órajel, alacsony ár

Elődjükhöz képest nagyobb teljesítményt nyújtanak az új lapkák és számos innovatív újdonsággal gazdagodtak, közölte az AMD. Az új generációs, Zen+ architektúrára alapuló CPU-k ugyanis kisebb csíkszélességgel készülnek; a gyártási eljárás 14 nanométeresről 12 nanométeresre csökkentésével pedig nagyobb teret kapott az órajelnövelés, változatlan hődisszipációs értékek mellett.

Az új Ryzen processzorok mintegy 8-10 százalékkal magasabb frekvencián dolgoznak. Például az első generációs, 3,2 GHz-es Ryzen 5 1600-hoz képest az utód Ryzen 5 2600 3,4 GHz-es órajelet alkalmaz. Hasonló növekedés figyelhető meg minden modellnél: a Ryzen 7 2700X 3,7 GHz-re lesz képes.

Az új Ryzen desktop processzorcsalád két 8 magos, 16 végrehajtási szállal bíró példányból és két 6 magos, 12 végrehajtási szállal rendelkező CPU-ból áll. Mindegyik tudása bővebb elődjénél, köszönhetően a továbbfejlesztett AMD SenseMI technológiájának. Minden második generációs AMD Ryzen asztali processzor támogatja az új AMD x470 chipkészletet, ami a jelenleg elérhető legfejlettebb, leginkább optimalizált és leghatékonyabb chipkészlet az AM4-es foglalatú rendszerekhez, közölte a fejlesztő. Ez többek között annak köszönhető, hogy a lapkakészlet rendelkezik az új StoreMI háttértár-gyorsító technológiájával. Mozgóalkatrészek nélküli storage megoldással (SSD) és merevlemezes tárolókkal kombinálva egységes, gyors és könnyen kezelhető meghajtótechnika áll a felhasználók rendelkezésére.

Az Egyesült Államokban az alábbi fogyasztói árakkal kalkulált a gyártó: a Ryzen 5 2600, mint a család legolcsóbb modellje 199 dollárba kerül, a túlhajtást támogató 2600X verzió ára sem sokkal több: 229 dollár. A Ryzen 7 2700-ért azonban már 299, a Ryzen 7 2700X-ért pedig 329 dollárért kérnek.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény