FőoldalKonstruktőrIntegrált szén-dioxid-, hőmérséklet- és relatív páratartalom-mérő szenzor
2018. április 11., szerda ::

Integrált szén-dioxid-, hőmérséklet- és relatív páratartalom-mérő szenzor

A Sensirion infravörös detektálásra optimalizált CMOSens® technológiájával kiváló pontosságú szén-dioxid-mérés valósítható meg, rendkívül vonzó költségek mellett. A szén-dioxid detektálására szolgáló NDIR mérési technológia mellett egy kategóriaelső Sensirion páratartalom- és hőmérsékletmérő is integrálásra került az SCD30 típusjelű újdonságba, amellyel a környezeti páratartalom és hőmérséklet a Sensirion saját fejlesztésű, külső hőmérsékletforrások modellezése és hatásuk kompenzálása kapcsán szerzett tapasztalatokon alapuló algoritmusaival mérhető, további külső alkatrészek nélkül. A szén-dioxid-koncentráció kétcsatornás mérési elvének köszönhetően a szenzor a hosszú távú drifteket automatikusan kompenzálja, a modul kis magassága pedig számos alkalmazástípusba történő integrációt támogat

A szén-dioxid a beltéri levegő minőségének leírásában kulcsfontosságú szerepet tölt be. Az új energetikai szabványoknak és fejlődő szigeteléstechnikai megoldásoknak köszönhetően a lakóépületek egyre energiahatékonyabbak, azonban a levegő minőségét és mennyiségét jelentős mértékben leronthatják. A komfortérzet és emberi egészség megtartásához a beltérben aktív légáramoltatásra van szükség, ami nemcsak az egészséges otthoni környezet, hanem a produktív munkahely elengedhetetlen feltétele is.

Felismerve ennek jelentőségét, a Sensirion kifejlesztette az SCD30-at, ami kiváló pontosság mellett teszi lehetővé a szén-dioxid-koncentráció, hőmérséklet és relatív páratartalom pontos és stabil mérését, így ennek felhasználásával nemcsak energiahatékony, hanem egyúttal egészséges beltéri környezeti feltételek is teremthetők az energiahatékony épületekben. Az új SCD30-cal a Sensirion a környezeti paraméterek, elsősorban a levegőminőség mérésére specializált portfólióját erősíti.

A Sensirion honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény