FőoldalKonstruktőrEgyüttműködés az emWin GUI-t használók érdekében
2018. február 06., kedd ::

Együttműködés az emWin GUI-t használók érdekében

A Renesas Electronics és a SEGGER bejelentették együttműködésüket, amelynek keretében a SEGGER nagyteljesítményű emWin GUI szoftvercsomagja költségmentesen elérhető a Renesas új, RX65N/RX651 sorozatú mikrokontrollerek vásárlói számára. Az ajánlat lényege, hogy az ember-gép interfészeket (HMI – Human-Machine Interface) vagy bármely kereskedelmi megoldásokat fejlesztők, akik az RX65N vagy RX651 mirkokontrollerek köré építkeznek, ingyenes licencet kapnak az emWin szoftvercsomaghoz, beleértve annak teljes eszköztárát is

Az emWin beágyazott GUI szoftvercsomag egy- és többszálas végrehajtási környezetekkel is kompatibilis egy speciális, egyedi operációs rendszerben, vagy bármely, kereskedelmi forgalomban lévő, valósidejű operációs rendszerrel (RTOS – Real-Time Operating System), akár a SEGGER-féle embOS-szel. Az ultraalacsony energiafogyasztásra optimalizált embOS bármely elemről vagy akkumulátorról üzemelő alkalmazással kompatibilis. A defacto iparági szabvánnyá avanzsált emWin szoftvercsomag ma már minden ipari szegmensben megtalálható valamilyen formában, amely alól nem kivétel az ipar, egészségügy, végfelhasználói megoldások, okosotthonok, fehéráruk vagy a járműelektronika sem.

Az RX65N/RX651 sorozatú mikrokontrollerek a bővített RX CPU magarchitektúrát 120 MHz órafrekvenciával működtetik, 4,55 CoreMark/MHz feldolgozási teljesítményt elérve. A mikrovezérlők integrált Trusted Secure IP-t is tartalmaznak, amely egy bővített, védett flash funkcionalitást jelent, illetve megtalálható bennük egy HMI is az ipari és hálózati vezérlőrendszerek kezeléséhez, amely az ipari IoT (IIoT – Industrial Internet of Things) eljövetelének küszöbén igen értékesnek bizonyulhat. Az RX65N/RX651 sorozatú mikrokontrollereket mindezeken felül ellátták beágyazott TFT vezérlővel, 2D-s, TFT-khez optimalizált grafikus gyorsítóval is. Akár WQVGA felbontású képernyőméret mellett a 640 KiB integrált RAM használható videómemóriaként is, amivel adott esetben külső RAM illesztését akár teljesen mellőzni is lehet.

A Renesas Electronics honlapja

A SEGGER honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény