FőoldalKonstruktőrArduino oktatókészletet fiatal tanulók számára
2017. április 28., péntek ::

Arduino oktatókészletet fiatal tanulók számára

Az RS Components bejelenti az Arduino CTC 101 oktatókészlet megjelenését, mely egy teljes e-tanulási platform, ami lehetővé teszi a fiatal tanulóknak, hogy megtanulják az elektronika, a programozás és a mechatronika alapjait. A CTC 101 készletet tanárok és egyéb, az oktatás területén dolgozó instruktorok számára tervezték, akik elsősorban 13 és 17 év közötti középiskolás diákokat oktatnak

Mindegyik CTC 101 készlet elegendő elektronikai alkatrészt tartalmaz, hogy kiszolgáljon egy 24 fős osztályt és egy tanárt. A készlet tartalma: hat Genuino 101 programozható mikrovezérlő kártya; hat Arduino oktatópanel; egy készlet érzékelő és működtetőelem; alkatrészmodulok; makettlemezek; elektronikai alkotóelemek, csatlakozók és vezetékek széles választéka; egyéb alkatrészek, mint például szervomotorok, USB-kábelek, kerekek és csapágyak, akkumulátorok és tápmodulok.

A CTC, vagy Creative Technologies in the Classroom (kreatív technológiák az osztályteremben) az Arduino egyedülálló STEAM (tudomány, technológia, mérnöki munka, művészet és matematika) programja középiskolai oktatáshoz. Az Arduino oktatási program célja, hogy az oktatók számára olyan szükséges hardver- és szoftvereszközöket biztosítson, melyekkel a tanulás gyakorlati élménnyé tehető.

A tanulók egy sor jól dokumentált és könnyedén megvalósítható kísérlet során megismerhetik a programozás, az elektronika és a mechatronika alapjait. A programhoz tartozó képzés elérhető az Arduino-nál rögzített oktatóanyagok, segédanyagok és GyIK-fórumok formájában.

Jelenleg a CTC 101 kizárólag az RS-nél rendelhető meg, és csak az EMEA-országokban és az ázsiai csendes-óceáni térségben érhető el.

Az RSComponents honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény