FőoldalKonstruktőrNagyteljesítményű beágyazott számítástechnikai megoldások
2017. március 14., kedd ::

Nagyteljesítményű beágyazott számítástechnikai megoldások

Bővítette COM Express Basic portfolióját a congatec az új, nagyteljesítményű, conga-TS175 típusnevű Computer-on-Module (modulszámítógép) megoldásával. A vadonatúj Intel Xeon és 7-edik generációs (kódnevén Kaby Lake) Intel Core processzorokkal felszerelt modulkomputerek új mércét állítanak a csúcskategóriás beágyazott számítógépek és moduláris ipari munkaállomások területén, és minden korábbinál nagyobb teljesítményt nyújtanak

Az új conga-TS175 COM Express Basic modulszámítógép elérhető két darab, egyenként négymagos, HyperThreading-támogatású Intel Xeon processzoros, illetve 5-féle különböző változatban Intel Core i7, i5 és i3 processzoros változatban 45 ... 25 W TDP-kerettel. A memóriaméretre és memóriasávszélességre érzékeny alkalmazások számára jó hír, hogy a modulkomputerek akár 32 GiB méretű, DDR4-2400 sebességet támogató, kétcsatornás memóriakonfigurációt is támogatnak, sőt opcionálisan akár ECC hibajavítással is. A vizuális élményt a processzorokba integrált, Intel HD630 grafikus egység biztosítja, amely akár három független kijelző meghajtását is lehetővé teszi akár 4K felbontással, 60 Hz képfrissítéssel, DisplayPort 1.4 és HDMI 2.0 videóinterfészeken keresztül – talán mondani sem kell, hogy HDCP 2.2 és eDP 1.4 támogatással. Továbbá, a modulgépek a régebbi kijelzők meghajtása érdekében kétcsatornás LVDS és VGA interfészeket is tartalmaznak. A hardveresen gyorsított, 10-bites kódolásnak/dekódolásnak, valamint a HEVC és VP9 nagy dinamikatartományának hála a nagyfelbontású képanyagok mindkét irányban minden korábbinál jobb minőségűek lehetnek.

A modulok a Type 6 kiosztásnak megfelelően valamennyi I/O interfészt támogatják, az olyan korszerű, teljesítményfokozó bővítmények, mint például az Intel Optane memóriabővítés, a PCI Express Gen 3.0 sávokra illeszthetők. A 4x SATA 6G port RAID 0/1 támogatással is rendelkezik, és lehetővé teszi a hagyományos háttértárak illesztését. A további I/O interfészek között megtalálható az elmaradhatatlan Gigabit Ethernet illesztő Intel AMT támogatással, a 4x USB 3.0 és 8x USB 2.0 port, a HD audio, a 4x GPIO, az LPC, az SPI, az I2C, valamint a dupla UART is. A modulok támogatják a Microsoft Windows 10 és Windows 10 IoT operációs rendszerek 64-bites változatát, illetve a népszerűbb Linux disztribúciókat is, azonban az opcionális beágyazott fejlesztés- és gyártástámogatási szolgáltatáson keresztül egyedi integrációs és hardverfejlesztési lehetőségek is a megrendelők rendelkezésére állnak.

A congatec honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény