FőoldalKonstruktőrUltravékony szuperkondenzátor hordható elektronikai rendszerekhez
2017. március 01., szerda ::

Ultravékony szuperkondenzátor hordható elektronikai rendszerekhez

A Murata bemutatta DMH terméksorozatát, amely a világ legkisebb profilmagasságú szuperkondenzátorait fogja egybe. Az új sorozatot a Murata arra fejlesztette ki, hogy elősegítse a hordható és hasonló felhasználási modellű alkalmazásokban a csúcsterhelés esetén jelentkező teljesítőképességet

A Murata DMHA14R5V353M4ATA0 típusnevű szuperkondenzátorának egyik fő különlegessége a szinte hihetetlenül kicsi, mindössze 0,4 mm-es profilmagasság, amely még a legvékonyabb végfelhasználói eszközök számára is több, mint kielégítő. A kondenzátor síkbéli kiterjedése 20×20 mm, 4,5 V névleges feszültsége ideális a lítium-ion akkumulátoros alkalmazásoknál megszokott csúcsterhelési kisegítésre. A DMHA14R5V353M4ATA0 nagy, 35 mF névértékű kapacitása és mindössze 300 mΩ ekvivalens soros ellenállása több tíz milliszekundum ideig képes például akár 1 A árammal segíteni a rendszert csúcsterhelés esetén.

Az alkatrészt a fejlesztő/gyártó Murata egyértelműen a helytakarékos alkalmazásokhoz ajánlja, célalkalmazásai ezáltal a hordható termékeket, mobil elektronikai eszközök, okoskártyák, elektronikus papírok stb. Ezen alkalmazásokra jellemző felhasználási módoknak és igényeknek megfelelően az új szuperkondenzátorok működési hőmérséklettartománya -40 ... 85 °C.

A Murata honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény