FőoldalKonstruktőrAkkumulátortöltő áramkör vészhívó rendszerekhez
2017. február 24., péntek ::

Akkumulátortöltő áramkör vészhívó rendszerekhez

Az Intersil Corporation bejelentette újdonságát, az ISL78693 típusszámú, 3,6 V feszültségű, egycellás akkumulátortöltőt, amelynek legfőbb előnye, hogy használata mellett a gépjárművek vészhívó (eCall) rendszereiben használt lítium-vas-foszfát (LiFePO4) alapú akkumulátorok élettartama jelentősen megnövelhető. Az ISL78693 akkutöltő áramkör szivárgási árama a konkurens megoldásokhoz képest akár négyszer alacsonyabb (kb. 3 µA), ezáltal az eCall vészhívók elemei sokkal hosszabb időn át maradhatnak feltöltött állapotban

Az ISL78693 akkumulátortöltőt úgy alkották meg, hogy támogassa a globális eCall-rendszerszabványokat (mint pl. a japán D-Call Net), rendeltetési célja pedig, hogy minden pillanatban elegendő energiát biztosítson az eCall rendszer számára a balesettel kapcsolatos adatok központba továbbításához. Az európai eCall rendszer szintén azonnali segítségnyújtást biztosít a rászorult vezetőknek, továbbá az orosz ERA-GLONASS és az amerikai OnStar® rendszerek szintén biztosítják a segélyhívási szolgáltatásokat.

Az ISL78693 az eCall rendszerekben elterjedten használt LiFePO4 akkumulátorok hőmérsékletének monitorozásával és az alacsony, 3,6 V kimeneti feszültséggel egyaránt hozzájárulnak a hosszú élettartamhoz. Az ISL78693 a konkurenciához képest sokkal egyszerűbb használhatóságot biztosít, hiszen a teljes töltőplatform megfelelő felprogramozásához mindössze öt passzív alkatrész betervezésére van szükség. Az ISL78693 apró, 3×3 mm-es, DFN típusú tokozása számára könnyedén lehet helyet szorítani még az apró áramköri hordozókon is, és ezzel egy igazán robusztus, kis helyigényű rendszert tervezni. Az áramkör egyedi funkcióként képest a töltőáram visszahajtására termikus esemény hatására, ezáltal túlmelegedés esetén a töltőáram automatikusan korlátozásra kerül, elősegítve a rendszer megbízhatóságát.

Az Intersil Corporation honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény