FőoldalKonstruktőrMár kapható a Raspberry Pi 3 Compute Modul
2017. február 08., szerda ::

Már kapható a Raspberry Pi 3 Compute Modul

Az RS Components bejelentette a Raspberry Pi Compute Modult, melynek alapja a Raspberry Pi 3 architektúra. Arra tervezték, hogy elősegítse a beágyazott rendszerek fejlesztését a professzionális mérnökök számára. Az új Raspberry Pi 3 Compute Modul (CM3) csatlakoztatható normál DDR2 SODIMM aljzathoz, és ugyanolyan alap számítási teljesítményt nyújt, mint a Raspberry Pi 3

A Raspberry Pi 3-hoz hasonlóan a CM3 64 bites Broadcom BCM2837 alkalmazásprocesszort tartalmaz, amely egy akár 1,2 GHz órajelen futó ARM Cortex-A7 négymagos processzor és egy 1 GiB-os LPDDR2 RAM köré is épülhet. 4 GiB kártyába épített eMMC flash-tárolóval, és az eredeti Compute modul (CM1) lábkiosztásával megegyező lábkiosztással rendelkezik.

Ráadásul az RS és az Allied az olcsó Raspberry Pi 3 Compute Modul Lite-ot (CM3L) tartalmazó készleteket is kínálja. Ez BCM2837 alkalmazás processzort és 1 GiB RAM-ot tartalmaz, azonban nincs benne kártyába épített eMMC flash-tároló. A fejlesztőknek lehetőségük van eMMC eszköz, illetve SD-memóriakártya-foglalat megadására az alkalmazás-specifikus alaplapon.

Elődjeihez hasonlóan a Raspberry Pi 3 Compute Modult is az ipari alkalmazásokba való integrációra terveztük. Jó példa erre az NEC legújabb generációs nagyméretű kijelzői. Ezek beépített aljzattal rendelkeznek az opcionális Raspberry Pi 3 Compute Modul számára, és kialakításuknak köszönhetően olyan jól megvilágított közterületeken használhatók, mint például iskolák, irodák, boltok és vasútállomások.

A Raspberry Pi 3 Compute Modul megvásárolható az RS-től és az Alliedtól egy fejlesztőkészlet részeként, a Compute Module IO Board termékkel együtt. Ez az egyszerű, nyílt forráskódú fejlesztőpanel lehetővé teszi a CM1, CM3 vagy CM3L csatlakoztathatóságát a tűcsatlakozókhoz és a flexi csatlakozókhoz, valamint a fejlesztőnek lehetősége van kártyába épített eMMC flash-tároló programozására az USB-n keresztül. Prototípusfejlesztő platformként működik, valamint jó kiindulási pont lehet alkalmazás-specifikus alaplapok fejlesztésekor.

„Nagy sikerrel járt az a kezdeményezésünk, miszerint bővítsük a Raspberry Pire vonatkozó fejlesztési lehetőségeket az első Compute Modul alapú számos innovatív alkalmazásnak köszönhetően” – mondta Eben Upton a Raspberry Pi Foundationtől. „Reméljük, hogy ez a még nagyobb teljesítményű, második generációs eszköz, valamint a szoftvereket és hardvereket is magába foglaló már létező ökoszisztéma lehetővé teszi a további térhódítást az ipari piacon.”

„A Compute Modul új verziója jól mutatja a Raspberry Pi Foundation elkötelezettségét az ipar világával szemben, hiszen bár eredetileg oktatási célú eszköznek szánták, azóta messze túlnőtt önmagán.” – mondta Rob Maycroft, az RS Raspberry Pi nemzetközi termékmenedzsere. „A beágyazott rendszerek fejlesztői támaszkodhatnak a rendkívül népes Raspberry Pi-közösségre, és a Raspberry Pi 3 továbbfejlesztett számítási képességére építve további új és érdekes alkalmazásokat fejleszthetnek.”

A Raspberry Pi 3 Compute Modul, az ahhoz tartozó fejlesztőkészlet, valamint a kiegészítő-kártya már megvásárolhatók az RS-től az EMEA-országokban és az ázsiai csendes-óceáni térségben, míg Amerikában az Alliednél kaphatók.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény