FőoldalKonstruktőrA Raspberry Pi 3 kezdőcsomag már elérhető
2016. október 19., szerda ::

A Raspberry Pi 3 kezdőcsomag már elérhető

A kezdőkészlet tartalmaz minden olyan eredeti Pi-terméket, – a legújabb Raspberry Pi 3 kártya mellett – melyek segítenek elindulni a Pi-projektekkel és fejlesztésekkel

Az RS Components bejelentette a hivatalos Raspberry Pi 3 kezdőkészlet beérkezését a Raspberry Pi Foundation-től. Ezzel az új termékkészlettel a kezdő fejlesztők és tervezők ideális körülmények között, percek alatt fedezhetik fel a Raspberry Pi-ban rejlő programozási lehetőségeket, legyenek akár az osztályteremben, a laboratóriumban vagy otthon. A hivatalos Raspberry Pi 3 kezdőkészlet mindent tartalmaz, amire a felhasználóknak szüksége lehet a gyors és könnyű működtetéshez – ehhez nem kell mást tenni, csupán néhány kábelt csatlakoztatni egy tv-készülékhez vagy monitorhoz, és a várva várt Raspberry Pi máris használható.

A készlet tartalmazza a legújabb, bankkártya méretű Raspberry Pi fejlesztőeszközt: a Raspberry Pi 3 B modellt, ami minden eddiginél jobb teljesítményt nyújt, köszönhetően a 64 bites ARM Cortex-A53 négymagos processzorának. Vezeték nélkül, Bluetooth-szal és WiFivel is csatlakoztatható, ami manapság már elengedhetetlen az IoT (tárgyak internete) projektekhez a gyorsabb és hatékonyabb kivitelezés érdekében.

A készlethez tartozó mikro-SD-kártyán megtalálható a megújult NOOBS (New Out Of Box Software) programcsomag. Az elindítás után felugró menü segítségével láthatók a kártyán elérhető szoftverek. Az internetes csatlakozás után a felhasználók választhatnak az elérhető operációs rendszerek közül, pl.: Pidora, OpenElec, RaspBMC, RISC OS, Arch és Linux. Internet-kapcsolat nélkül a Raspbian operációs rendszer telepíthető.

A Raspberry Pi 3 kezdőkészlet egyéb hivatalos Pi-termékeket is tartalmaz: egy piros és fehér színű, eredeti Pi-tokot, egy fehér USB-s egeret, ill. billentyűzetet, valamint egy fehér, cserélhető fejű USB-s tápegységet, mellyel Európán kívül, az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Ausztráliában is használható a Pi 3. A készlethez tartozik még egy 1 méter hosszú, fehér HDMI2.0 kábel és az „Adventures in Raspberry Pi” (Kalandok a Raspberry Pi-jal) című könyv, amely kilenc érdekes projekt bemutatásával inspirálja a felhasználókat saját találmányaik és innovációik megvalósítására.

A Raspberry Pi 3 kezdőcsomag európai bevezetésével a készlet már Magyarországon is elérhető, és megrendelhető az RS online-on.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény