FőoldalKonstruktőrLTE-armada érkezett a QUECTEL-től
2016. október 07., péntek ::

LTE-armada érkezett a QUECTEL-től

A Quectel pár év alatt a világ ötödik legnagyobb ipari mobil M2M modulgyártójává vált, és nem veszítve a lendületéből, a negyedik generációs LTE modulokból is egy egész sorozatot dobott piacra. Az IoT-alkalmazásokért folyó versenyben a QUECTEL is próbál minél nagyobb szeletet kihasítani innovatív megoldásaival

Ma az információtechnológiában minden arról szól, hogyan lehet az eszközöket az internethez, illetve a felhőszolgáltatásokhoz kapcsolni. A gazdaságos megoldáshoz ehhez alkalmazástól függő sebességre van szükség.

A Quectel EC21 és EC25 moduljai ehhez nyújtanak lehetőséget, a legmodernebb LTE-technológiával különböző sebességeken. Mindkét modul multi-mód szolgáltatást nyújt, azaz nemcsak az LTE-szabványt tudja, de a korábbi GSM- és EDGE-sávokon is működnek. A modulok a nagyobb sebesség miatt az UART mellett USB buszon is kommunikálnak (USB meghajtó programokkal Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8/8.1, Linux, Andorid/eCall-rendszerekhez).

Ezeken túl, ha egy szinte mindent kiszolgáló mobileszközre van szükségünk, akkor itt van az SC20 modul, ami szinte mindent tud, sok perifériával és Andorid 5.1 operációs rendszerrel.

Gazdaságos mobil M2M

chipcad1Az EC21 CAT1 LTE modul, ami azt jelenti, hogy 10 Mibit/s letöltési és 5 Mibit/s feltöltési sebességet biztosít. Ez optimális az M2M-alkalmazásokhoz, mivel alacsony fogyasztást és gazdaságos megoldást jelent ott, ahol nem szükséges gyors adatátvitel. A modul beépített GPS/GLONASS vevővel is rendelkezik. Lábkompatibilis a korábbi UC20 és EC20 modulokkal, megkönnyítve a továbblépést 4G-re.

Gyors mobil gateway

chipcad2Az EC25 egy CAT4 LTE modul 150 Mibit/s letöltési és 50 Mibit/s feltöltési sebességgel. Ez optimális az M2M gateway-alkalmazásokhoz, mivel nagy sebességet és gazdaságos megoldást jelent ott, ahol gyors adatátvitel az igény. Ha helymeghatározás is szükséges, akkor jó szolgálatot tesz a beépített GPS/GLONASS vevő. Lábkompatibilis a korábbi UC20 és EC20 modulokkal, illetve MiniPCI modulverzió is elérhető.

Mindent tudó mobil

chipcad3Az SC20 a legnagyobb tudású CAT4 LTE modul, ami nemcsak az 150 Mibit/s letöltési és 50 Mibit/s feltöltési sebességet jelenti, hanem a beépített GPS/GLONASS, WiFi 802.11b/g/n és Bluetooth BT4.1 LE vezeték nélküli perifériákat, a felsorolni is sok interfésszel együtt (LCD, kamera, érintőképernyő, mikrofon, hangszóró, UART, USB, I2C). Mindez belefér egy 40,5×40,5×2,8 mm méretű LCC modulba, amely az ipari -40 °C ... +85 °C hőmérséklet-tartományban működik.
Az SC20 modulon Android 5.1 Lollipop operációs rendszer van, megkönnyítve az alkalmazások írását, illetve telepítését. Multimédiás perifériái az okostelefonos applikációk futtatását teszik lehetővé. Ideális eszköz a hordozható POS terminálprojektek megvalósításához.

A forgalmazó ChipCAD Elektronikai Disztribúció Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény