FőoldalKonstruktőrÚj, optimális teljesítményű és hatásfokú DC/DC-konverterek
2016. október 03., hétfő ::

Új, optimális teljesítményű és hatásfokú DC/DC-konverterek

A Murata bejelentette 1 W teljesítményű, MGJ1 sorozatnevű DC/DC-átalakítóit, amelyet a cég alá tartozó Murata Power Solutions fejlesztett ki. Az új, kompakt konverterek ideális megoldást jelentenek tápfeszültség és földoldali gate-meghajtásra is IGBT-k és SiC MOSFET-ek esetében egyaránt

A kiváló, akár 5,2 kVDC izolációs karakterisztikával rendelkező MGJ1 eszközök támogatják a legnépszerűbb kimenetifeszültség-kombinációkat, úgymint +15/-5, +15/-9 vagy +19/-5 VDC. Bemeneti feszültség tekintetében +5, +12 vagy +24 VDC között lehet választani.

Az MGJ1-sorozatú, kompakt konverterek dV/dt immunitása kiváló, amely gyors kapcsolású áramkörök esetében is ideális megbízhatóságot és hosszú távú üzembiztosságot jelent. Továbbá, az alkatrészek alacsony bemenet/kimenet közötti csatolókapacitása (amelynek tipikus értéke 5 pF) hathatósan járul hozzá az elektromágneses interferenciához köthető hatások minimalizálásához.

Az új konvertersorozat ideális alapja az egészségügyi rendszerek fejlesztésének is, amelyekhez ANSI/AAMI ES60601-1 hitelesítést írnak elő. Az alkatrészek kielégítik az UL 60950 megerősített szigetelésre irányuló követelményeit is, a 9,3 mm kúszóáramút és holttér pedig a magas üzemi feszültségű alkalmazásoknál bizonyulhat komoly fegyverténynek.

A Murata honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény