FőoldalKonstruktőrÉrintkezésmentes, forgó pozícióérzékelő szenzorok
2016. március 29., kedd ::

Érintkezésmentes, forgó pozícióérzékelő szenzorok

A TT Electronics bemutatta a MagnePot 8150 sorozatú, nagyteljesítményű, több fordulattal elérhető, érintkezésmentes, forgó pozícióérzékelő szenzorait. A 8150 sorozat kimagasló megbízhatóságát a legalább 10 millió tengelyforgásra hitelesített, jelkimenet-romlás nélküli mechanika szavatolja. A szenzorok ideális választást jelentenek nagy megbízhatóságú alkalmazásokhoz az ipari, orvostechnikai és repülésben ill. űrkutatásban használt rendszerekhez

A 8150 sorozat a legújabb generációs, érintkezésmentes, Hall-effektuson alapuló érzékelési technológiát kombinálja a nagyteljesítményű, belső csapágyazású kialakítással, amelyek így együttesen kimagasló teljesítményt és megbízhatóságot nyújtanak. Az érintkezésmentes szenzortechnológia tiszta, abszolút pozíciókimenetet biztosít a sokadik forgatás után is, a csúszó kontaktusokra jellemző zajosodástól teljesen mentesen.

A szenzorok választhatóan, három, öt vagy tíz fordulattal érhetők el, és közös bennük az 5 VDC tápfeszültség. A kimenet a táplálás 4 ... 96%-a, 12 mA maximális árammal. A MagnePot® 8150 sorozatú modellek független linearitása alapesetben ±0,50%, amely opcionálisan ±0,25% is lehet. A standard működési hőmérséklettartomány -40 ... +125 °C.

A 8150 sorozat további opciói között alternatív kimeneti feszültséget, nemlineáris kimenetet, IP50 vagy IP66 burkolati védelmet és fokozott környezetállóságot is megtalálhat az érdeklődő. A fokozott környezetállóságú modelleknél a tengelyek és a hátsó fedelek is szigeteltek. A bővítmények mindegyike egyszerűen rendelhető és korrekt szállítási határidőkkel tartható.

A MagnePot® 8150 sorozat tipikus alkalmazásai az ipari botkormányos rendszervezérlés, gyár- és laboratóriumi automatizálás, speciális gyártókörnyezet, robotpozicionálás, mozgásvezérlési visszacsatolás, orvosi diagnosztikai rendszerek pozicionálása, repülésvezérlési berendezések, látási rendszerek pozíciójának visszacsatolása.

A TT Electronics honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény