FőoldalKonstruktőrARM-alapú processzorcsalád valósidejű feldolgozási képességekkel
2015. december 14., hétfő ::

ARM-alapú processzorcsalád valósidejű feldolgozási képességekkel

A Texas Instruments új, Sitara AM57x processzorcsaládja kimagasló integrációt, skálázhatóságot és perifériakészletet szolgáltat, és egyben saját processzorplatformjának legerősebb tagjaként képviselteti magát

A Sitara AM57x-sorozatú processzorok lehetséges alkalmazási területe a beágyazott és ipari alkalmazások, egyedi heterogén architektúrája pedig ARM® Cortex®-A15 processzormagokat tartalmaz, és magas szintű operációs rendszer (HLOS) futtatását is lehetővé teszi. Az AM57x-sorozatú processzorok tartalmazzák a gyártó TI C66x-sorozatú digitális jelfeldolgozó egységét (DSP-jét), amelyet analitikai és valósidejű számítási feladatokra dedikáltak, programozható valósidejű számítóegységeket (PRU-kat), valamint ARM Cortex-M4 funkcióvezérlő, videovezérlő és grafikus gyorsító processzormagokat is. Mindezek révén a legnagyobb igényeket is kielégítő felhasználói interfészek és multimédiás alkalmazások is könnyedén implementálhatók, az AM57x-sorozatú processzorok minden esetre bőséges erőtartalékokkal rendelkeznek.

Az új Sitara AM57x processzorcsaládot a nulláról tervezték újra, amely során a teljesítmény és integráció kapta a legfontosabb szerepet. A fejlesztési munka eredményeképpen az új processzor a négymagos, ARM Cortex-A9-alapú megoldásokhoz képest több mint 40, a standard kétmagos ARM Cortex-A9-alapú eszközökhöz képest pedig 280%-kal nagyobb teljesítményt nyújt.

A Texas Instruments honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény