FőoldalKonstruktőrMonolit kerámiakondenzátorok implantátumokba
2015. december 09., szerda ::

Monolit kerámiakondenzátorok implantátumokba

A Murata bejelentette, hogy implantálható orvostechnikai eszközökhöz új, monolit kerámiakondenzátorokat fejlesztett ki. Az új alkatrészek akár szívritmus-szabályozókban is felhasználhatók

A GCH/GCR-sorozatú alkatrészek fejlesztésénél természetesen mindenekelőtt a megbízhatóság és minőség domináltak, amely célokat hibátlan arányban sikerült teljesíteni a Murata rendkívül kiterjedt, évtizedek alatt felhalmozott tapasztalatai és szakértelme jóvoltából, amelyek egy része társterületekről (pl. gépjármű-elektronika) származik.

Az orvostechnikai besorolású újdonságok közül a GCR-sorozat kritikus biztonsági követelményeket kielégítő, a GCH-sorozat pedig nemkritikus implantátumokhoz ajánlott, és megfelelnek az olyan eszközökhöz, mint pacemakerek, hallójárati implantátumok, inzulinpumpák, gyomor-elektrostimulátorok stb.

Mivel az orvostechnikai eszközöket úgy tervezik, hogy alkalmasak legyenek a beteg testébe történő beültetésre, rendkívül fontos szempontot képvisel a kompaktság is, ugyanis minél kisebb az eszköz, annál kevésbé intruzív is egyben. A kompaktsági követelmények egyre nőnek, amelyre válaszul jelent meg a Murata az új, orvostechnikai minősítésű, monolit kerámiakondenzátoraival, amelyek nemcsak kompaktság, hanem kapacitás és megbízhatóság tekintetében is kimagaslanak a mezőnyből. A nagy alkatrészsűrűség elérését támogató kondenzátorújdonságokkal a korábbi generációknál kompaktabb orvosi implantátumok hozhatók létre.

A Murata honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény