FőoldalKonstruktőrMár kapható az új kompakt Arduino mini vezeték nélküli fejlesztői kártya
2015. szeptember 18., péntek ::

Már kapható az új kompakt Arduino mini vezeték nélküli fejlesztői kártya

Az RS Components bejelentette, hogy Arduino nyílt forráskódú elektronikai fejlesztői és prototipizáló portfóliója az új Arduino Yun Minivel bővült

A beágyazottszoftver-fejlesztő mérnökök, hackerek és diákok számára készült Arduino Yun Mini az Arduino Yun WiFi mikrokontroller kártya áttervezett változata, hogy az makettlemezen is használhatóan a prototipizálást egyszerűbbé tegye, emellett könnyű és egészen kis méretű csomagban biztosítsa a funkcióit.

A Yun Mini hozzávetőleges NYÁK-méretei 71,1×22,9 mm, ami a felét sem éri el az Arduino Yun NYÁK kb. 68,6×53,3 mm méretének, a hossza pedig USB csatlakozóval együtt is csak kb. 73 mm. A Yun Mini 16 g-os tömege emellett fele a Yun tömegének. A kártya apró mérete ideálissá teszi kis helyeken való használatra, különösen háztartási automatizálási projekteknél, ahol a kis dobozokba helyezhető kisebb eszközök révén az elhelyezés lehetőségei bővülnek.

A Yun Mini ATmega32u4 mikrokontrollert, Qualcomm Atheros AR9331 chipbe épített rendszer IC-t és MIPS 24K CPU-t tartalmazó megfizethető makettlemez NYÁK-ot kínál, ami akár 400 MHz-en is működhet, és a Linino nevű, OpenWRT-n alapuló Linux disztribúciót támogatja. A hídkönyvtár kapcsolatot biztosít a két processzor között, így az Arduino programok rendszerhéj-parancsfájlokat futtathatnak, kommunikálhatnak a hálózati kártyákkal és adatokat fogadhatnak az AR9331 processzortól.

A kártya beépített WiFi-t (IEEE 802.11b/g/n max. 150 Mibit/s sebességgel) tartalmaz, és 20 digitális bemeneti/kimeneti érintkezőt támogat, amiből hét PWM kimenetként, 12 pedig analóg bemenetként használható. Található még rajta 16 MHz-es kristály-oszcillátor, micro-USB csatlakozó és ICSP csatlakozó, két visszaállító és egy felhasználói gomb.

A Yun Mini az Arduino Leonardo egységhez hasonlóan beépített USB kapcsolattal rendelkező ATmega32u4 mikrokontrollert tartalmaz, kiküszöbölve a másodlagos processzor szükségességét, így a Yun Mini úgy kapcsolható a számítógéphez, mint egy egér vagy billentyűzet, esetleg virtuális (CDC) soros/COM port.

A Yun Mini két tartozékkal személyre szabható a választható háromból, melyek a dogRJ45, a dogUSB és a dogUSB eMMC. A dogRJ45 egy 10/100 Mibit/s ethernet port; a dogUSB egy USB A típusú csatlakozó USB 2.0 elosztóval, melyen mini SD-kártya foglalat is található a kártya memóriájának a bővítéséhez; a dogUSB eMMC egy USB A port integrált 4 GiB-os Flash meghajtóval.

A kártya tápellátása biztosítható a micro-USB csatlakozón át 5 V egyenárammal – ami a javasolt opció –, ugyanakkor a Vin érintkezőn keresztül szabályozott 5 V egyenárammal is táplálható. A Yun Mini az Arduino szoftverrel programozható, mely az arduino.org/downloads webhelyről, vagy a Linino IO-val, ami a www.linino.org webhelyről tölthető le.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény