FőoldalKonstruktőrLED-ek egyforrásos nyalábvezérlésre irányított fényforrásokhoz
2015. május 15., péntek ::

LED-ek egyforrásos nyalábvezérlésre irányított fényforrásokhoz

Az irányított fényforrások gyártói új, költséghatékonyabb, egyforrásos nyalábvezérlésre alkalmas, LED-alapú alapeszközt köszönthetnek a piacon a Philips Lumileds LUXEON 5258 személyében. A többmagos emitter a gyártó állítása szerint a legköltséghatékonyabb megoldás PAR 16, PAR 20, MR16 és GU10 szabványú fényforrásokhoz a jelenlegi, 24, ill. 96 V-os meghajtókhoz

„Kínálatunk legújabb tagja nagy fényáramot és kiváló hatásfokot ígér, minősé­gileg pedig olyan új szintre emeli az irányított fényforrásokat, amely segít feledtetni az elosztott, többmagos megoldások gyengeségeit. A LUXEON 5258 használatával a 35 és 50 W teljesítményű, több-LED-es MR16 megoldásoknál lényegesen alacsonyabb rendszerköltségekkel lehet számolni" – nyilatkozta a sajtóbejelentés kapcsán Ahmed Eweida termékmenedzser.

A Lumileds által elsőként a műanyag tokozású 5258 családban kínált LED-ek melegfehér színűek, minimális CRI-jük 80. A 24 V-os megoldások fényteljesítménye 425 lumen 110 lm/W mellett, a 96 V-osoknál a teljesítmény 400 lumen 105 lm/W mellett. Mindkét esetben elérhető továbbá az akár 650 lm fényteljesítmény is. Az 5 mm átmérőjű optikai forrás nagy pontosságú nyalábvezérlést tesz lehetővé az irányított rendszerek esetében. A LUXEON 5258 sorozatú LED-eket úgy tervezték, hogy a kimagasló hatásfokon és fényteljesítményen felül egyúttal a konkurenciához képest jobb, hosszú távú megbízhatóságot is nyújtson.

A Philips Lumileds honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény