FőoldalKonstruktőrFeszültségcsökkentő DC/DC-konverter helytakarékos alkalmazásra
2015. február 16., hétfő ::

Feszültségcsökkentő DC/DC-konverter helytakarékos alkalmazásra

A 6,25x6,25x5,01 mm méretű, BGA típusú tokozásban kínált LTM4625 µModule szabályozó mindössze néhány passzív alkatrésszel együtt könnyedén elfér 0,5 cm2 területen egy kétoldalas nyomtatott áramköri kártyán

Az 5 A-es-, 20 V bemeneti feszültségű szabályozó tartalmaz DC/DC-vezérlőt, teljesítmény kapcsolókat, tekercset és kompenzációs alkatrészeket, egyetlen, szimpla tokon belül. Mindössze két külső, 1206 méretkódú kerámiakondenzátorral és 0603 méretkódú ellenállással együtt képes minderre az új konverter a Linear Technology szerint. A 4 – 20 V bemeneti feszültségtartományú konverter a szabályozott kimenetet 0,6 – 5,5 V között képes előállítani ±1,5% pontossággal a feszültségek és hőmérséklet függvényében.

Az áramkör felhasználó által állítható kapcsolási frekvenciája 800 kHz és 4 MHz között lehet, és szinkronizálható 700 kHz és 1,3 MHz között külső órajelre is. A modul maga szintén szolgáltat órakimenetet ugyanazon frekvencián, választhatóan 90, 120 vagy 180 fok fázistolással, amely jól jöhet olyan esetben, amikor nagyobb kimeneti áram eléréséhez áramosztás kell alkalmazni. A külső, 4 V-ot meghaladó előfeszítő feszültség segítségével a konverter akár 2,375 V bemeneti feszültségről is működőképes, és rendelkezik az elmaradhatatlan túláram, túlfeszültség és túlhevülés elleni védelemmel is. Az áramkör garantált működési hőmérséklettartománya -40 – 125 °C.

A Linear Technology honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény