FőoldalKonstruktőr500 és 600 W-os Quarter Brick busz konverterek
2015. január 30., péntek ::

500 és 600 W-os Quarter Brick busz konverterek

A Murata bejelentette DRQ terméksorozatát, amely egykimenetű, digitális vezérlésű, 500 ill. 600 W teljesítményű DC/DC-átalakítókat tartalmaz. A 32-bites ARMv7 processzort tartalmazó, 600 wattos DRQ-12/50-L48 és 500 wattos DRQ-12/42-D48 típusnevű modellek a Murata kínálatában a második olyan termékcsaládot képviselik, amely PMBus-kompatibilis digitális interfészt tartalmaz. A DRQ család ipari szabvány szerinti, quarter-brick formátumba kerül betokozásra, és követi az Advanced Bus Converter (ABC) lábkiosztást

A DRQ-12/50-L48 típusnevű változat 600 W teljesítményt, 12 VDC/50 A kimenetet kínál, bemeneti feszültsége 44 – 57 VDC, és ideális választás szűk szabályozási keretek között működő tápegységes IBA alkalmazásokhoz. A DRQ-12/42-D48 teljesítménye 500 W, kimenete 11,5 VDC/43,5 A, bemeneti feszültsége 38 – 75 VDC. A rendkívül magas hatásfokú konverterek tipikus működési hatásfoka 95,5%, alacsony hőmérsékletű működésüknek hála még a sűrűn beültetett távközlési és adathálózati alkalmazásokhoz is jó választást jelentenek disszipációs szempontból is. A Murata ajánlása szerint a célalkalmazások a szerverek, adattárak, hálózati berendezések, PoE rendszerek, vezeték nélküli hálózatok stb.

A PMBus interfész elérhetősége olyan teljesítménymenedzsment funkciókat kínál, amelyek korábban quarter-brick formátumú, 500/600 W teljesítményű, izolált teljesítménymodulban nem voltak elérhetők. A DRQ sorozatú modulújdonságok I2C buszra illesztésével a fejlesztők képesek a kritikus rendszerparaméterek (bemeneti és kimeneti feszültség/áram, hőmérsékletek) monitorozására. A PMBus alkalmas arra is, hogy figyelmeztető flageket állítsanak be a fejlesztés során ugyanezen mennyiségekre, be- és kikapcsolási küszöbértékeket definiáljanak, bekapcsolási karakterisztikákat hozzanak létre – hogy csak néhányat említsünk a teljesség igénye nélkül. További teljesítményigénnyel vagy redundanciára vonatkozó követelmények esetén két vagy több konverter ezen interfész segítségével könnyedén párhuzamosan köthető.

A DRQ sorozat tökéletesen kielégíti a vonatkozó iparági körülményeket a magas hatásfokra és nagy teljesítményre vonatkozólag.

A Murata honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény