FőoldalKonstruktőrNagy adatátviteli sebességű USB-soros bridge áramkörök
2015. január 16., péntek ::

Nagy adatátviteli sebességű USB-soros bridge áramkörök

Az Exar Corporation ipari alkalmazások számára új USB-soros bridge áramköröket jelentett be. Az XR21B142x család alkalmazásával az USB → RS-232/RS-485 soros interfészkonverzió gyorsan, egyszerűen, minimális kártyahelyen és alkatrészigénnyel megoldható. Az XR21B1420, XRB21B1422 és XRB21B1424 egy, kettő, ill. négy UART-csatornát szolgáltat, továbbá az XRB21B1421 egyetlen UART-csatornával rendelkezik, és az operációs rendszer natív HID-meghajtójára támaszkodik

Az XR21B142x-sorozatú áramkörök teljes mértékben kompatibilisek a 12 Mibit/s adatátviteli sebességet nyújtó USB 2.0 Full-Speed specifikációkkal, és a konkurens megoldásokhoz képest magasabb adatátviteli sebességeket kínál, különösen több, egymással szimultán működő csatorna esetén. A nagyméretű, 512 bájtos adási (Tx) és vételi (Rx) FIFO-kkal négy UART-csatornán az adatátviteli sebessége akár 9 Mibit/s is lehet.

Az XR21B142x-család első osztályú, ±15 kV értékű ESD-védelemmel rendelkezik az USB kivezetéseken, így nincs szükség további védő alkatrészekre, amely ismét költség- és helymegtakarítást jelent. Ilyen értékű védelemmel az új bridge-család alkalmas olyan igényes alkalmazásokhoz is, mint intelligens közműhálózatokon végzett adatgyűjtés, adatösszegzés és -tömörítés, biztonságtechnika és hozzáférés-vezérlés, pénzkiadó automaták és egyéb, robusztus USB-soros konverterek. Az áramkörökben belső oszcillátor is működik, ezért nincs szükség külső kristályra sem. Az áramkörök tápellátása közvetlenül megoldott az USB 5 V-járól, az integrált LDO pedig 3,3 V feszültségű, szabályozott kimenetet szolgáltat, ezért nincs szükség külső LDO betervezésére sem.

Az XR21B1421 a Windows, Linux és Mac OS X operációs rendszerek natív hídmeghajtóival működik, ezért a rendszerintegráció során nincs szükség egyedi meghajtóprogramok telepítésére. Az XR21B1420/2/4 típusszámú eszközök a haladó funkciók aktiválására egyedi vagy natív CDC-ACM meghajtókat alkalmaznak. Az Exar a WHQL/HCK-tanúsítványokkal rendelkező meghajtókat biztosítja Windows 2000, XP, Vista, 7, 8, 8.1, valamint Windows CE, Linux és Mac OS X operációs rendszerekhez, a teljes forráskód kérésre elérhető.

Az Exar Corporation honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény