FőoldalKonstruktőrRobusztus és nagy pontosságú enkóderek
2015. január 15., csütörtök ::

Robusztus és nagy pontosságú enkóderek

A CUI bejelentette következő generációs, moduláris enkódersorozatát, amely standard U/V/W kommutációs jeleket állít elő kefe nélküli motorok számára. Az új AMT31-sorozatnál a pozícióinformációt a CUI szabadalmaztatott, egyedi ASIC-alapú, kapacitív kódgeneráló rendszere állítja elő. Ez a technológia ideális alapja azoknak a kefe nélküli egyenáramú motorokban történő használatához, amelyek erősen ki vannak téve szennyeződéseknek (olajok, por) és vibrációs hatásoknak, és tipikusan lehetetlenné teszik az enkóderek hatékony működését. Az AMT31-sorozat pontossága kimagasló, mindössze ±0,2 mechanikai fok (±12 arcmin)

Az enkóder digitális tervezéséből kifolyólag az AMT31 támogatja az ún. One Touch Zero™ funkciót, amely a motor üzembe helyezése során jelentős időt takarít meg a szakembereknek. A kommutációs kimenet 2, 4, 6, 8, 10, 12 vagy 20 póluspáros kefe nélküli motorokkal kompatibilis, amely beállítására gyári konfiguráció vagy a CUI-féle AMT Viewpoint™ grafikus interfészen keresztül van lehetőség.

A kompakt méretű enkóderek méretei mindössze 28,58×37,25×10,34 mm, működési hőmérséklet-tartományuk -40 – 105 °C. A 10 mA @ 5 VDC áramfelvétel miatt az AMT31 ideális választás mobil- és akkumulátoros táplálású berendezésekhez is. A 4,5 – 5,5 VDC bemenetifeszültség-tartomány standard, opcionálisan CMOS vagy vonali meghajtókimenetek is kérhetők. A további opciók között radiális vagy axiális csatlakozóelrendezés, 9 illesztőhüvely 2 – 8 mm között, valamint sokféle motorral közvetlenül kompatibilis, előfúrt szerelőfuratokkal rendelkező alaplapok is elérhetők.

A CUI honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény