FőoldalKonstruktőrRN4020 Bluetooth® 4.1 Low Energy modul
2014. november 13., csütörtök ::

RN4020 Bluetooth® 4.1 Low Energy modul

RN4020-0A Microchip bejelentette első Bluetooth® 4.1 Low Energy (BTLE) modulját. Az RN4020 a Microchip korábbi Bluetooth Classic tapasztalatait felhasználva készült. Rendelkezik a világszerte elfogadott megfelelőségi bizonyítványokkal, valamint a Bluetooth Special Interest Group (SIG) tanúsítványával is. A beépítet Bluetooth Low Energy stack és az általános SIG low-energy profilok támogatása lerövidíti a piacra kerülési időt, biztosítja a Bluetooth-kompatibilitást, és szükségtelenné teszi a drága tanúsítványok beszerzését, ezzel csökkentve a fejlesztési kockázatot

A modul a Microchip Low-energy Data Profile-t (MLDP) is támogatja, mellyel a fejlesztők könnyen továbbíthatnak különféle adatfolyamokat BTLE-kapcsolaton keresztül.

Mivel a stack szoftver magán az RN4020 modulon fut, bármilyen UART interfésszel rendelkező mikrokontrollerhez egyszerűen csatlakoztatható, beleértve a PIC® mikrokontrollerek százait, de akár központi egység nélküli, önálló működésre is képes, olyan egyszerű adatgyűjtési és kommunikációs feladatokat ellátva, mint jeladó vagy szenzor. Az autonóm működést a Microchip egyedi, fordítás nélküli script nyelve segíti, mely egy egyszerű ASCII interfészen keresztül teszi lehetővé a modul konfigurációját további eszközök és fordításfolyamat nélkül.

A költségérzékeny, beágyazott alkalmazások tervezői kulcsrakész megoldást keresnek, mely kis fogyasztást és a Bluetooth LE-csatlakozás egyszerűségét biztosítja, többéves működést lehetővé téve egyetlen elemről, és elérhetővé téve a kompatibilis okostelefonok, táblagépek és számítógépek hatalmas bázisát.

A Microchip RN4020 Bluetooth LE modulok magukban foglalják az összes szükséges hardvert, szoftvert és tanúsítványt, mellyel a tervezők bármely alkalmazásukat könnyen felruházhatják kisfogyasztású adatkapcsolattal, miközben megkönnyítik az End Product List (EPL) nyilvántartásba történő felvételt a meglévő QDID Bluetooth-kompatibilitási teszten keresztül. Az összes programozható profilt a modulban tárolták és onnan választható, beleértve a Microchip rugalmas MLDP és az általános Bluetooth SIG low-energy profilokat. Általános publikus profilok és privát szolgáltatások is létrehozhatóak az ASCII parancsinterfészen keresztül. Az RN4020 beépített NYÁK-antennával, 7 dBm adóteljesítménnyel és -92,5 dBm vevőérzékenységgel rendelkezik, mely a környezettől függően akár 100 méteres hatótávolság elérését is lehetővé teszi, mindezt rendkívül kis méretben (11,5×19,5×2,5 mm).

A Microchip a rugalmas RN4020 Bluetooth Low Energy PICtailTM/PICtail Plus (RN-4020-PICTAIL) fejlesztőpanelje, a beépített USB perifériának hála, gyors kódfejlesztést tesz lehetővé. A PICtail interfésznek hála, számos korábbi Microchip fejlesztőeszközzel is együttműködik, mint: Explorer 16, PIC18 Explorer és PIC32 I/O Expansion Board. A kártyán található extrém kis fogyasztású (XLP) PIC18 mikrovezérlővel a fejlesztőpanel akár önállóan is használható.

A Microchip kapcsolódó honlapja

A forgalmazó ChipCAD Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény