FőoldalKonstruktőrMég precízebb, kis lábszámú mikrovezérlők
2014. június 12., csütörtök

Még precízebb, kis lábszámú mikrovezérlők

Nagyobb pontosságú meghajtást vagy szabályzást szeretne költségérzékeny alkalmazásában? A 8 bites mikrokontroller-család legújabb, kis lábszámú tagjai csúcskategóriás képességekkel nagyfelbontású meghajtást biztosítanak akár RGB színkeveréshez LED-világítás esetén, vagy léptetőmotor- és akkumulátortöltő alkalmazások számára. A PIC12(L)F157x-család processzormag-független perifériái a 8 bites mikrovezérlő teljesítményét új szintre helyezik, így bármilyen vezérlőrendszer kapacitását megnövelik

A család minden tagja három, teljes funkcionalitású, független időzítővel ellátott, 16 bites PWM modullal rendelkezik. A sztenderd és középre igazított PWM kimeneti opciók mellett a periféria négy komparálási móddal rendelkezik, és akár további 16 bites számlálóként is funkcionálhat. A komplemens hullámforma-generátort (CWG) a 16 bites PWM modulokkal kombinálva félvagy teljes hídvezérlés is megvalósítható.

A CWG egy hatékony hullámforma-generátor, mely komplemens hullámformákat képes előállítani az olyan kulcsparaméterek finomhangolásával, mint a polaritás, holtidővezérlés, ill. vészlekapcsolás. Ezek az eszközök csökkentik a panelméretet és az alkatrészköltséget, ha FET-ek meghajtásáról kell gondoskodni motorvezérlő, ill. teljesítménykonverziós alkalmazások esetén, költséghatékony megoldást nyújtva.

A CWG és a 16 bites PWM magfüggetlen perifériákat az olyan analóg perifériákkal kombinálva, mint a 10 bites A/D konverter, a komparátor vagy az 5 bites D/A konverter, különböző szabályzási körök hozhatók létre. Az analóg és digitális perifériák költséghatékony integrációja a PIC12F157X mikrovezérlőket olyan konzumer, ipari vagy járműipari alkalmazásokhoz is ideálissá teszi, mint: kül- és beltéri LED-világítás, elektromos borotva, rádió-távirányítású játékok, járműiparban alkalmazott beltéri LED-világítások.

A PIC mikrovezérlők közül a PIC12F1572 biztosítja a legalacsonyabb áron az EUSART perifériával történő kommunikáció lehetőségét. Az EUSART az általános soros kommunikációk mellett a jármű-elektronikában és az iparban népszerű LIN protokollt is kezeli. A beépített 10 bites A/D konverter a Microchip kapacitív érintésérzékelő mTouch megoldását is támogatja. A PIC12F157x típusok „nemfelejtő" adatterületet is kínálnak a High Endurance Flash (HEF) memóriának köszönhetően.

A telepes táplálású alkalmazások számára az „LF" változatok 35 µA/MHz működés közbeni fogyasztást és mindössze 20 nA alvás közbeni áramfelvételt biztosítanak.

A Microchip fejlesztőrendszerek teljes tárháza támogatja a PIC12F157x mikrovezérlőket: MPLAB® X integrált fejlesztőkörnyezet, PICkit 3 hibavadász (PG164130), PICkit 3 kislábszámú demonstrációs panel (DM164130-9), MPLAB ICD 3 hibavadász (DV164035) és a PICDEM Lab fejlesztőkit (DM163045). Az RGB Badge Demonstration Platform és az AN1562 High Resolution RGB LED Color Mixing mintaalkalmazás szintén elérhető, segítve a világítástechnikai alkalmazások tervezését ezen új eszközökkel is.

A Microchip kapcsolódó honlapja

A hazai forgalmazó ChipCAD Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény