FőoldalKonstruktőrVezeték nélküli csatlakoztathatóság a Raspberry Pi-hez
2014. március 03., hétfő ::

Vezeték nélküli csatlakoztathatóság a Raspberry Pi-hez

Az RS Components két vezeték nélküli csatlakozási lehetőséggel bővítette a Raspberry Pi számítógépen alapuló termékeinek egyre növekvő kínálatát. Az új modulok WiFi, illetve alacsony energiaigényű rádiótechnológiát alkalmaznak, vezeték nélküli interfészt biztosítva az alacsony költségű és energiaigényű, kisméretű megoldások (például mobil eszközök) számára

Az első modul nagy sebességű WiFi funkciót biztosít az IEEE802.11b/g/n vezeték nélküli protokoll alapján, egy apró adapter segítségével, mely a Raspberry Pi készülék USB-portjába csatlakozik. Az adapter legfeljebb 150 Mibit/s átviteli sebességet biztosít, ami ideális nagy mennyiségű adat átvitelére, és háromszor gyorsabb, mint a standard 11g kapcsolatok. Az intelligens adapter a távolságot és a CPU-tehermentesítést figyelembe véve állítja be az átviteli teljesítményt, ezáltal 20-50%-kal csökkenti az energiafogyasztást a vezeték nélküli funkció inaktív állapotában. A WPS segítségével történő beállítás egyszerű, biztonságos vezeték nélküli hálózatot biztosít.

A második modul szintén egy vezeték nélküli USB-eszközt tartalmaz, mely „plug-and-play" csatlakozást tesz lehetővé a Raspberry Pi készülékhez, azonban alacsony energiaigényű RF adóvevő technológiát alkalmaz, ezáltal kétirányú kapcsolatot biztosít bármely soros kommunikációt támogató eszközzel, pl. egy másik Raspberry Pi készülékkel. A frekvencia, sávszélesség, kimenő teljesítmény és adatsebesség szabadon beállítható, ezáltal több eszköz esetén is biztosított az interferenciamentes működés. Az alkalmazott RF technológia jelentősen nagyobb hatótávolságot biztosít (a terepviszonyoktól függően akár 300 m), és jóval kisebb energiafogyasztással jár, mint a többi vezeték nélküli protokoll, pl. WiFi vagy Bluetooth. A host eszköz csomagonként akár 180 bájtnyi adat küldésére és fogadására képes a hatótávolságon belüli host eszközök esetén, ezért különösen hasznos az „érzékelés és vezérlés" alkalmazások számára. Beépített SMA antennával kapható. A termék más készletben is kapható, mely az egyes adóvevő helyett kettős adóvevőt tartalmaz.

Mindhárom Raspberry Pi vezeték nélküli termék megvásárolható az RS-nél, másnapi szállítással.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény