FőoldalKonstruktőrDuris S5 – az Osram Duris fehér LED család legjobbja
2013. december 18., szerda ::

Duris S5 – az Osram Duris fehér LED család legjobbja

Az Osram Duris S5 fehér LED sorozata egy kiváló változat kiváló áron, hosszú élettartammal és magas CRI-vel (színvisszaadási index)

Az Osram Duris közepes teljesítményű LED család néhány tagját már bemutatta a SOS electronic a tavalyi, „Vég nélküli fény az OSRAM Duris E3 és E5 LED-ekkel" című cikkében. Eddig ezek az alap sorozatok voltak kaphatók:

  • Duris E3 – 3×1,4 mm-es fehér LED, max. 30 mA árammal, költséghatékony műanyag tokozásban. Általános világítástechnikai felhasználásra, leginkább a hagyományos fényforrások kiváltására (retrofit) alkalmas.
  • Duris E5 - 5,6×3 mm-es fehér LED, max. 180 mA árammal, költséghatékony műanyag tokozásban. Általános világítástechnikai felhasználásra, leginkább a hagyományos fényforrások kiváltására (retrofit) alkalmas.
  • Duris P5 - 2,6×2,2 mm-es fehér LED, max. 200 mA-es árammal, ellenálló kerámia tokozásban. Elviseli a magas hőmérsékletet, nagyon korrózió álló, hosszú élettartamú. Alkalmas professzionális világítástechnikai felhasználásra, főleg hosszú élettartamú, nagy fényerejű fényforrások készítéséhez.

A Duris család legújabb tagja az S5 sorozat, ami egyesíti az E5 és S5 sorozatok előnyeit. Más szóval a Duris S5 az „arany középutat" képviseli az E5 és P5 között, gazdaságos megoldást (alacsony ár), nagy fényerőt és hosszú élettartamot nyújt. Az S5 kisméretű epoxy tokozásban készül (3×3 mm), melynek nagyon jók a termális tulajdonságai, ami lehetővé tette a sorozat teljesítményének növelését.

A Duris S5 jelentős előnye még a versenytársakkal azonos lábelrendezés miatti nagyfokú rugalmasság. Azonos tokozással ez a 3 típus kapható:

  • GW PSLPS1.EC – Unyitó = 6,4 V, Imax = 240 mA (a chip felülete 1 mm2)
  • GW PSLMS1.EC – Unyitó = 2,95 V, Imax = 240 mA (a chip felülete 0,5 mm2)
  • GW PSLLS1.EC – Unyitó = 3,1 V, Imax = 160 mA (a chip felülete 0,33 mm2)

Felhívjuk a figyelmet a PSLPS1 típus esetében kétszeres nyitófeszültségre, mely azt jelzi, hogy ez 2 sorba kapcsolt LED-et tartalmaz, ami gyakorlatilag dupla teljesítményt jelent az MS1 típushoz képest. Az egyes típusok jellemzői a legjobban a mellékelt táblázatból látszanak. Érdemes megfigyelni a „Binning current" (válogatási áram), valamint a „Typ. flux" (tipikus fényáram) és „Typ. efficacy" (tipikus fényhasznosítás) oszlopokat, melyek az adott teszt áram mellett mért értékeket mutatják. Akár 125 lm/W hatásfok is elérhető az MS1 típussal 65 mA áram mellett. Ez referencia értékként szolgál más gyártóktól származó LED-ekkel való összehasonlításkor, melyeket gyakran ezzel az alacsony árammal tesztelnek (bár valójában az MS1 akár 240 mA-t is elvisel). Általában a fehér LED-ek nagyobb hatásfokot érnek el a maximálisnál alacsonyabb áram mellett, főleg az alacsonyabb chip hőmérsékletnek köszönhetően.

Állandó raktárkészletünkbe felvettük a legerősebb típust, a GW PSLPS1.EC-t meleg fehér (3000 K) és hideg fehér (5000 K) változatban. A tényleg kis méretek ellenére ez egy figyelemreméltóan erőteljes LED, több mint 1W teljesítménnyel, kiváló áron. Érdekes és a gyakorlatban egyre inkább alkalmazott megoldás, hogy mindkét fajta LED-et (meleg és hideg fehér) használják ugyanazon a NYÁK-on. Változtatható meghajtó árammal beállítható a kisugárzott fény eredő színhőmérséklete a melegtől a hideg fehérig – a felhasználók kívánságainak megfelelően.

További információt a Duris S5 adatlapja tartalmaz. Jó hír, hogy az Osram ígérete szerint piacra dob egy min. 90 CRI-s változatot.

Érdeklődésével bármely Osram LED-el kapcsolatban, keresse az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címet.

Előnyök/Jellemzők:

  1. univerzális SMT LED-ek világítási célokra (SSL)
  2. nagy rugalmasság a 3 különböző változatnak köszönhetően
  3. nagy fényhasznosítás és kedvező ár
  4. magas CRI (min. 80)
  5. ellenálló epoxy alapú tokozás, hőmérséklet legfeljebb 125 °C
  6. nagyobb élettartam, nagyobb hőmérséklet és nagyobb áram mellett
  7. alkalmas hagyományos világítótestek kiváltására (retrofit)
  8. kompakt méretek (3×3 mm)
  9. kis méretű, kerek chip felszín, alkalmas másodlagos optikához

A SOS electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény