FőoldalKonstruktőrMultichipes LED-ek beltéri világításra
2013. november 25., hétfő ::

Multichipes LED-ek beltéri világításra

Az Osram Opto Semiconductors bejelentette Duris „S" LED-terméksorozatának bővítését a Duris S 8 alkatrészekkel. Az új multichipes, nagy teljesítményű LED-ek kis felületről nagy fényteljesítmény leadására képesek, és alkalmazásukat elsősorban irányított és nem irányított retrofit világításba, illetve beltéri LED spotlámpás rendszerekbe ajánlja a gyártó

Az új LED-ek kifejezetten nemcsak irodák és egyéb, üzleti jellegű helyiségek irányított világítási rendszereibe alkalmasak, hanem otthoniakba is.
Az irányított retrofit rendszereknél a nagyon jó színkonzisztenciát a LED-nek szoros csoportosítása biztosítja, amely egy ötlépéses MacAdam-ellipszis lefedettségének feleltethető meg. Ha nagyon jó színhomogenitásra van szükség, igény szerint háromlépéses MacAdam-csoportosítás is megvalósítható. A Duris S 8 LED-eket a színkoordináták szerint nem szobahőmérsékleten, hanem 100 °C átmeneti hőmérsékleten csoportosítják. Színrenderelés tekintetében a CRI értéke meghaladja a 80-at.

Az új Duris S 8 méretei mindössze 5,8×5,2 mm, és kétféle kivitelben, hatvagy nyolcchipes változatban érhetők el. A hatchipes változat csoportosítási árama 200 mA, nyitóirányú feszültsége 18,6 ... 22,2 V, kisugárzott fényárama 390 lumen 25 °C és 3000 K mellett. A nyolcchipes változat 200 mA melletti, 500 lumen fényárama is lehetővé teszi az irányított retrofites alkalmazást. A nyolcchipes modell nyitóirányú feszültsége 24,8 ... 29,6 V, amelyhez kompakt méretű és alacsony árfekvésű meghajtómodulok a piacon tömegével érhetők el.

A Duris S 8 tokozása műanyag, amely nemcsak a nagy hőmérsékleten tapasztalható öregedésnek áll ellen kiválóan, hanem kevesebbe is kerül, mint az oly gyakran használt kerámia.

Az Osram honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény