FőoldalKonstruktőrAhol a kábel nem, ott a Bluetooth igen!
2013. november 22., péntek ::

Ahol a kábel nem, ott a Bluetooth igen!

A Bluetooth segítségével vezeték nélkül is csatlakoztatható billentyűzet, kijelző, érzékelők és egyéb eszközök

Sok esetben praktikus az eszközök vezeték nélküli összekötése. Akár egyszerű értékek átviteléről, akár két eszköz közti összetett kommunikációról van szó, a Bluetooth modulok hosszas fejlesztés nélkül képesek ezt kezelni. A Bluetooth technológia a maga 10-től akár 100 m-es (Class1) hatótávolságával általában számos célra megfelel, ahol a vezetékes kapcsolat nem kívánatos vagy esetleg lehetetlen.

A Rayson cég Bluetooth moduljai a híres CSR cég különféle Bluetooth chipjeit használják, ami egyben meg is határozza az adott modul fő tulajdonságait. Számos típust tart raktáron a SOS electronic, például a közkedvelt BTM-112 (Class2) és BTM-222 (Class 1) típusokat. A moduloknak saját firmware-ük van, tehát nem kell az adott Bluetooth chip működését részletesen ismerni, hanem a legtöbb alkalmazáshoz elegendő az UART porton átküldött konfigurációs parancsok használata.

A modulok sokoldalúsága főleg abból a tényből adódik, hogy gyakorlatilag bármilyen adat átvitelére képesek, így alkalmasak perifériák vezérlésére, hangátvitelre vagy bármilyen más feladatra, amihez a Bluetooth protokoll adatátviteli sebessége és hatótávolsága megfelelő.

Érdeklődésével keresse az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címet.

Előnyök/Jellemzők:

  1. univerzális Bluetooth modulok
  2. alkalmas adat, hang, stb. átvitelére
  3. egyszerű használat
  4. versenyképes ár

A SOS electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény