FőoldalKonstruktőrRaspberry Pi infravörös kameramodullal
2013. november 14., csütörtök ::

Raspberry Pi infravörös kameramodullal

Az RS Components termékei közt már megtalálható a Raspberry Pi Alapítvány keretében kidolgozott legújabb innovatív készülék. Az 5 762 Ft-ért megvásárolható Pi NoIR infravörös kameramodul a látható fényes Raspberry Pi kameramodul változata, mely ugyanazzal az 5 megapixeles képérzékelővel működik, mint elődje, de – az infravörös fény frekvenciáinak átengedése érdekében – optikai fényszűrő nélkül

Az egészen változatos jellegű tevékenységekhez – köztük éjjeli ellátást igénylő alkalmazásokhoz (pl. biztonság és állatok éjszakai megfigyelése), hiperspektrális képalkotáshoz, csillagászathoz és paranormális események vizsgálatához – kifejlesztett Pi NoIR 2592×1944 képpont felbontású állóképek készítésére képes. A parányi, mindössze 20×25×9 mm méretű modul emellett akár 1080p HD videó rögzítésére is képes 30 képkocka/másodperces sebességgel, így a Raspberry Pi A és B modelljének felhasználói számára videoalkalmazások fejlesztését is lehetővé teszi. A kártya a Raspberry Pi jelenleg használaton kívüli CSI foglalatához csatlakozik, és az I²C csatolófelületen keresztül vezérelhető.

A Pi NoIR használatához a felhasználóknak először is egy Raspberry Pi kártyára, egy telepített operációs rendszert tartalmazó SD-kártyára, valamint egy akkumulátorra vagy tápellátásra lesz szükségük. Opcionális kiegészítő kellék lehet az infravörös lámpa, a Raspberry Pi kameraállvány, valamint a HDMI, VGA és Ethernet csatlakozást biztosító különböző kábelek. Az RS készletéből az alkatrészek mindegyike közvetlenül megvásárolható.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény