FőoldalKonstruktőrxPico WiFi - a gyártók és fogyasztók valóra vált álma
2013. szeptember 26., csütörtök ::

xPico WiFi - a gyártók és fogyasztók valóra vált álma

A Lantronix xPico WiFi moduljával lehetséges a céleszköz konfigurálása közvetlenül, a kliens hálózatára csatlakozás nélkül

A Lantronix xPico WiFi egy új modul kettős soros porttal (USB 2.0 és SPI), mely lehetővé teszi a céleszközök WiFi hálózatra csatlakozását, és számos tulajdonsága teszi nagyon felhasználóbaráttá. Ez a modul ugyanolyan kis méretű, mint közeli rokona, az xPico (ethernet), melyet a „Chip méretű Ethernet modulra van szüksége?" című cikkében mutatott be a SOS electronic, és a lábkiosztása is azonos, ami páratlan rugalmasságot biztosít az eszközök tervezése során.
Ahogyan a Lantronixtól már megszoktuk, a valós használat során nincs szükség sem kód írására, sem meghajtók betöltésére. Az új modul egyik kétségtelen előnye, hogy egyidejűleg nyújt szoftveres AP-t (Access Point, hozzáférési pont) DHCP szerverrel és kliens módot. Ez azt jelenti, hogy a „szokásos" WiFi kliensként való működés mellett közvetlen hozzáférést is lehetővé tesz más WiFi eszközök (pl. tablet vagy okostelefon) számára. Óriási előnyt jelent ez a gyártók számára a konfigurálás vagy szervizelés szempontjából, mivel közvetlen hozzáférést biztosít KIZÁRÓLAG az adott eszközhöz, anélkül, hogy az ügyfél hálózatához csatlakozni kellene. A biztonságról 256 bites AES titkosítás gondoskodik, a megbízható működés pedig a széles ipari működési hőmérséklettartományban (-40 - +85 °C) garantált. A modul tápfeszültsége 3,3 V, a soros portok pedig az 5 V-ot is elviselik. Az alacsony fogyasztásnak köszönhetően az xPico WiFi akár elemről is üzemeltethető (6 µA készenléti áramfelvétel).

Részletes információt tartalmaz az xPico WiFi brosúra, xPico WiFi felhasználói útmutató és az xPico WiFi integrációs útmutató. A fejlesztés támogatásához elérhető az xPico WiFi fejlesztőkészlet.

Érdeklődésével keresse az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címet.

Előnyök/Jellemzők:

  1. komplett, miniatűr beágyazott készülék-szerver
  2. IEEE802.11 b/g/n (2,4 GHz), WPS 2.0
  3. alacsony teljesítményfelvétel (6 µA készenlétben)
  4. egyidejű szoft AP és kliens mód
  5. egyszerű kommunikáció tabletekkel és okostelefonokkal
  6. kettős soros port (legfeljebb 921 kbps)
  7. 3,3 V-os interfész (5 V toleráns)
  8. SPI (legfeljebb 20 MHz órajellel)
  9. USB 2.0 Full Speed, 8GPIO
  10. szükségtelenné teszi a költséges szoftver- és firmware fejlesztést
  11. mérete mindössze 24×16,5×7,4 mm
  12. 256 bites AES titkosítás
  13. ipari működési hőmérséklettartomány -40 - +85 °C
  14. nagy rugalmasság, csereszabatos az xPico (ethernet)-el
  15. uFL csatlakozó a külső antennához

A SOS electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény